Üniversite Öğrencisi Özgecan'ın Öldürülmesi - Son Dakika
Yerel

Üniversite Öğrencisi Özgecan'ın Öldürülmesi

Üniversitesi öğrencisi Özgecan Aslan'ın öldürülmesi, Muş'ta protesto edildi.

16.02.2015 17:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Üniversitesi öğrencisi Özgecan Aslan'ın öldürülmesi, Muş'ta protesto edildi.

Kentteki çeşitli sivil toplum örgütlerine üye kadınlar, üniversite öğrencisi Özgecan Aslan'ın Mersin'in Tarsus ilçesinde öldürülmesini protesto için Belediye Meydanı'nda bir araya geldi.

Grup adına konuşan kadınlardan Merve Eren, Özgecan Aslan gibi cinsel istismara maruz kalan ve şiddet gören tüm kadınların sesini duyurmayı amaçladıklarını belirtti.

Kadının, kıyafeti, davranışı, dini, ırkı, mezhebi ne olursa olsun tacizi ve şiddeti hiçbir şekilde hak etmediğini aktaran Eren, "Şimdiye kadar hep kızlarımızı terbiye ettik. Onlara kendilerini muhafaza etmeleri hakkında nasihatler verdik. Namusu sadece kadınların üzerinde yük olarak gördük ama erkeğin gözlerini muhafaza etmeleri gerektiğini öğretemedik. Katilleri, sapıkları, böylesine çirkinliklere başvurmuş bütün canileri biz doğurduk, biz büyüttük, en önemlisi biz eğittik. Demek ki bir şeyleri eksik yaptık" diye konuştu.

Eğitilmesi gerekenin sadece kızlar olmadığını dile getiren Eren, "Bu ayıp hepimizin ortak ayıbıdır. Yapılan zulümleri asla kabul etmiyoruz. Özgecan ve onun gibi bütün gencecik fidanlara yapılan bu vahşi saldırıyı kınıyoruz ve kadına yönelik her türlü caniliğin son bulması adına en ağır şekilde cezalandırılmasını bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

Eren'in açıklamasının ardından grup, olaysız dağıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Üniversite Öğrencisi Özgecan'ın Öldürülmesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement