Üniversite Öğrencisi Özgecan'ın Öldürülmesi - Son Dakika
Yerel

Üniversite Öğrencisi Özgecan'ın Öldürülmesi

Kastamonu'da sivil toplum kuruluşları, Mersin'in Tarsus ilçesinde üniversite öğrencisi Özgecan Aslan'ın öldürülmesini yayımladıkları bildiriyle kınadı.

19.02.2015 17:48

Kastamonu'da sivil toplum kuruluşları, Mersin'in Tarsus ilçesinde üniversite öğrencisi Özgecan Aslan'ın öldürülmesini yayımladıkları bildiriyle kınadı.

Türkiye Yardımsevenler Derneği Kastamonu Şubesi, Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği Kastamonu Şubesi, Türk Anneler Derneği Kastamonu Şubesi, Kastamonu 10 Aralık Kadın Platformu Derneği, Türk Basın Birliği Kastamonu Şubesi ve Tüketiciyi Koruma Derneği Kastamonu Şubesi, Özgecan'ın öldürülmesi nedeniyle bildiri yayımladı.

Özgecan'ın acısının ülkeyi sardığı belirtilen bildiride, genç kızın hayatının baharında yaşamdan koparıldığı kaydedildi.

Toplumda önü alınamayan sosyolojik, psikolojik ve ekonomik problemlerin en kısa sürede giderilmesi gerektiğine işaret edilen bildiride, şunlar vurgulandı:

"Ülke genelindeki kadın cinayetleri, toplumumuzun bu konudaki eğitiminin ne kadar eksik olduğunu gösteriyor. Kadın dernekleri olarak özellikle çocuklarımızın eğitimine önce bizler önem vermeliyiz. Sonrasında okul ve toplum eğitimi olarak devam etmesi gerektiğine dikkati çekmek istiyoruz. Türkiye'nin acı gerçeği bu olayın herkesin katkılarıyla çözüme kavuşturulması, ülkenin en acil görevidir.

Bu nedenle sorumluluğu olan herkesin üzerine düşeni yapma zorunluluğu vardır."

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Üniversite Öğrencisi Özgecan'ın Öldürülmesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement