Üniversite Rehber Öğretmenleri Antalya'da Buluşturdu - Son Dakika
Güncel

Üniversite Rehber Öğretmenleri Antalya'da Buluşturdu

Üniversite Rehber Öğretmenleri Antalya\'da Buluşturdu

Okan Üniversitesi, bu yıl ilkini düzenlediği Büyük Antalya Buluşması'nda Türkiye'nin dört bir yanında görev yapan rehber öğretmenleri Antalya'da ağırladı.

01.05.2016 12:51

Okan Üniversitesi, bu yıl ilkini düzenlediği Büyük Antalya Buluşması'nda Türkiye'nin dört bir yanında görev yapan rehber öğretmenleri Antalya'da ağırladı. 34 ilden gelen toplam 575 rehber öğretmen buluşmada burs olanakları hakkında bilgi aldı. Açılış konuşmalarında Okan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şule Kut ve Okan Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Bekir Okan üniversitenin yeniliklerinden bahsetti. Bekir Okan eylül'de Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin hayata geçirileceğini belirtti.

"Erteleme dramatik bir hal aldı"

Aile, çocuk ve gençlere rehberlik hizmetleri sunan Hablemitoğlu Ankara Enstitüsü Kurucu Direktörü Prof. Dr. Şengül Hablemitoğlu ise yaptığı konuşmada akademik ertelemeyi modern zaman hastalığı olarak tanımladı. "Erteleme bir zaman yönetimi sorunu. Çağımızda erteleme daha da dramatik bir hal almış durumda. Herkes erteler ama herkes ertelemeci değildir. Bu bir kısır döngü" diyen Hablemitoğlu tekrar eden içsel çatışma temaları, ailenin yetiştirme biçimi ve kişilik özelliklerinin kronik erteleme davranışını da birlikte getirdiğini ifade etti. Çok hoşgörülü ailelerin ya da çok fazla baskı kuran ailelerin bu davranış modelini desteklediğini belirten Hablemitoğlu gençler arasında akademik erteleme oranının yüzde 95 düzeyinde olduğunu söyledi.

20'li yaşlarla birlikte de ertelemeciliğin zirveye çıktığının altını çizen Hablemitoğlu, çocuklarla uzlaşarak, onları yaptıkları işin önemine ikna ederek yol alınabileceğini dile getirdi. "Yapabileceklerine inanmalarını ve kendilerine güven duymalarını sağlamak çok önemli. 'Önce bir rahatla, sonra yaparsın' gibi sözler ertelemeciliğin fitilini ateşler. Çocuklarımızı sadece ders çalışan, soru çözen bir makine olarak görmemeli onlara böyle yaklaşmamalıyız. Öncelikle ertelemecilik yaptığımızın farkına varmalı, strateji geliştirmeli ve zamanı iyi yönetmeyi öğrenmeliyiz. Elimde yeterli olanak yok ama yine de başlangıç yapma şansı yaratabilirim diyerek kendimizi telkin etmek ve motivasyonu artırmak farkındalığımızı da artıracaktır. Bunları yaptıktan sonra çocuklarımızı da doğru yönlendirebiliriz."

Kaynak: Hürriyet

Son Dakika Güncel Üniversite Rehber Öğretmenleri Antalya'da Buluşturdu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement