Ünlü Güreşçiler Karamürsel'de Bir Araya Geldi - Son Dakika
Yerel

Ünlü Güreşçiler Karamürsel'de Bir Araya Geldi

Ünlü Güreşçiler Karamürsel\'de Bir Araya Geldi

Karamürsel Belediye Başkanı Yıldırım, Altınkemer sahibi Aydın Demir, Ahmet Taşçı ve Kadir Birlik, Karamürselli Güreşçiler ile toplantı düzenledi.

05.09.2013 10:43  Güncelleme: 10:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Karamürsel Belediye Başkanı İsmail Yıldırım, Altınkemer Sahibi Aydın Demir, Ahmet Taşçı ve Ünlü Güreşçi Kadir Birlik, Karamürselli Güreşçiler ile birlikte basın toplantısı düzenledi.

Karamürsel Yakomoz kafede gerçekleştirilen basın toplantısında, Karamürsel Belediye Başkanı İsmail Yıldırım, Karamürsel Belediyesi olarak bu yıl 13 Eylül Cuma günü 32.'sini gerçekleştirecekleri geleneksel yağlı pehlivan güreşlerine tüm Kocaeli ve Yalova halkını davet etti.

Karamürsel Belediye Başkanı İsmail Yıldırım Karamürsel'deki güreş tarihiyle ilgili açıklama yaparak, "Karamürsel'de Çolak Hilmi'den başlayan Sucu İbrahim'le devam eden, Bostancı Hüseyin, İzzet Açıkbaş ile bu sporun zirve yaptığı dünya ve olimpiyat şampiyonu Gazanfer amcamız ve gelmiş geçmiş bütün pehlivanlara Allah'tan rahmet diliyorum. Ne mutlu ki bu güreşin duayeni en büyük üstatlarından biri Sayın Aydın Demir aramızda, onun yetiştirdiği çıraklarından Kadir Birlik aramızda, özellikle Türkiye'de pek söylenmiyor ama biz Karamürsel'de bunu çok sık dile getiriyoruz; asrın Pehlivanı Ahmet Taşçı aramızda, Allah onlara uzun ömürler versin. Onların eksikliğini bizlere ve bu spora göstermesin. Karamürsel'de güreş organizasyonu 32 senedir devam ediyor. Her yıl büyük şevk ve heyecanla bu işi organize eden arkadaşlarıma da teşekkür ediyorum. Bu yıl 13 Eylül Cuma günü düzenleyeceğimiz programımızı, Cuma namazına müteakip hep beraber güreş sahasına geçip Karamürsel organizasyonu gerçekleştireceğiz. Bu organizasyonu Ahmet Taşçı ve Kadir Birlik ile beraber düzenledik, Baş pehlivanımız İsmail Balaban'da bu organizasyona katılacak" dedi.

"Karamürsel tarihinde ve Karamürsel halkının gönlünde de yağlı güreş sporunun önemli bir yeri var" diyen Yıldırım, "Karamürsel halkının bu işi bu kadar sevmesinin ve takip etmesinin sebebi bu sporu yapanların güzel ahlakıdır. Bu sporda hayatını kazanan Rahmetli Gazanfer Amca, Aydın Demir, Ahmet Taşçı, Kadir Birlik'in bize öğretileri bu sporun ahlakı ve bu sporu yaşatmak. Eğer bu sporun değerlerine sahip çıkmazsak bu spor giderek dünya da ki gösteri sporlarından biri haline gelecektir. Bugün bu kültürü yaşatmak için buradayız. Sadece burada bulunan arkadaşlarımız değil, küçük boylardan başlayarak 300'e yakın evladımız var, bu sayı bizim için gurur verici, geleceğin şampiyonları, çok şey beklediğimiz baş pehlivanlarımız da bugün aramızda. Güreşçilerimiz bizlerin umut kapısı, onlardan beklediğimiz başarı sahalarda ki başarı kadar da yaşadıkları hayat tarzıyla da gelecek nesillere ve halka örnek teşkil olmaları" diye konuştu.

Yağlı Güreş fedarasyonu kurulmalı diye Yıldırım, "Bugün Türkiye Yağlı Güreş Federasyonu maalesef kurulmadı. Mutlaka Türkiye'de Güreş Federasyonunun dışında ayrı bir Yağlı Güreş Federasyonunun kurulması gerekiyor. Dünyada bunun örnekleri var, Japanya'da sadece 15 saniye süren sumo güreşini bile insanlar o kadar fazla abartıp olimpiyatların simgesi haline bile getirebilirken, onlardan çok daha eski çok daha ritüele sahip olan yağlı güreşimizi bizim bu kadar geri planda tutmamız çok büyük bir eksiklik" ifadelerini kullandı.

Ünlü Güreşçi Ahmet Taşçı ise Karamürsel'in yağlı güreşlerde çok ayrı bir önemi olduğunu belirterek, Cumhuriyet döneminde 5 kere Altınkemer'in kazanıldığı, bunun 3 tanesini Karamürselli güreşçilerin kazandığını söyledi.

Karamürsel Yakamoz kafede gerçekleştirilen basın toplantısına Karamürsel Belediye Başkanı İsmail Yıldırım, Ünlü Güreşçi Aydın Demir, Ahmet Taşçı, Kadir Birlik ve Karamürselli Güreşçiler Güngör Ekin, Ekrem Akın, Kaan Kaya, Arif Akın, Mustafa Yenisancak, Özer Yavuzer, Hüseyin Gümüşalan, Murat Bozpınar ve Süleyman Başaran'da katıldı.

14 Eylül Cuma günü Karamürsel Av.Levent Erdoğan Güreş Sahası'nda gerçekleştirilecek olan 32. Geleneksel Altınkemer Yağlı Pehlivan Güreşleri saat 14.00'de başlayacak. Güreşlere misafir olarak Eski Başpehlivanlardan Aydın Demir, Hüseyin Çakal, Göçmen Recep, Osman Şenel, Mehmet Öztürk, Ahmet Yenici, Süleyman Kaplan, Recep Kılınç, Saffet Kayalı ve Bekir Şahinal katılacak. - KOCAELİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ünlü Güreşçiler Karamürsel'de Bir Araya Geldi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement