Ortağı, Ünlü İş adamını Cep Mesajıyla 30 milyon Lira Dolandırdı - Son Dakika
Ekonomi

Ortağı, Ünlü İş adamını Cep Mesajıyla 30 milyon Lira Dolandırdı

Borçları nedeniyle intihar eden işadamı Mete Mustafa Tiryakioğlu'nun, ortağının kumpasına kurban gittiği iddia edildi. Soner İ. ile eşi ve Ümit Ç. gözaltına alındı.

13.12.2014 09:29  Güncelleme: 10:24

İstanbul Mali Şube Müdürlüğü ekipleri, borçları nedeniyle geçtiğimiz yıl 1 1 Mayıs günü intihar eden ünlü işadamı Mete Mustafa Tiryakioğlu dosyasını yeniden açtı. Türkiye'nin önde gelen işadamlarından Tiryakioğlu'nun eşi Yonca Tiryakioğlu, eşine ait tüm evrakları polise teslim etti.

İŞ ADAMI BORÇ YÜZÜNDEN İNTİHAR ETTİ

İşadamı Mete Mustafa Tiryakioğlu (49), Hollandalı saat markası TW Steel'in Türkiye ve Ortadoğu distribütörlüğünü yürüten Forum Saat'in sahibiydi. Ayrıca, Vahdet Tiryakioğlu Otomotiv ve Sanayi Ticaret A.Ş.'nin ve Rulman Dünyası Limited Şirketlerinin de Yönetim Kurulu Başkanlığı'nı yürütüyordu. 11 Mayıs 2013 gecesi ailesine bir toplantıya gideceğini söyleyerek evden ayrıldı. Otomobilini Fatih Sultan Mehmet Köprüsü üzerinde durdurdu. Otomobilden indi ve korkuluklara çıkarak kendini boşluğa bıraktı. Cesedi 2 saat sonra deniz polisi tarafından bulundu. Haberlerde, borçları nedeniyle bunalıma girdiği ve alacaklıların baskısına daha fazla dayanamayarak intiharı seçtiği yazılıyordu.

TATLITUĞ SAATLERİ YAPMIŞ
Tiryakioğlu, bir ilke imza atarak bir Türk model adına dünya pazarı için özel üretilen 'Kıvanç Tatlıtuğ Special Edition' saatlerinin koleksiyonunu sunmuştu.

ÖLÜRKEN BİLE ORTAĞINA GÜVENDİ

İşadamının SMS'lerini inceleyen polise göre, Tiryakioğlu, ölümünden önce de Soner İ.'ye güvenmeye devam etti ve dolandırıldığını fark edemedi. Soner İ.'ye bıraktığı mektuba, "Can dostum" diyerek başladı ve ayrılık satırları yazdı. Polis, dolandırıcılık olayında Ümit Ç.'nin aracılık ettiğini, Soner İ.'nin eşinin de dolandırıcılık olayıyla bağlantılı olduğunu belirledi.

POLİS MEKTUPLARDAN ŞÜPHELENDİ

İntihar eden işadamı Mete Mustafa Tiryakioğlu geride eşi ve ortağı Soner İ.'ye birer mektup bıraktı. Eşi Yonca Tiryakioğlu'na yazdığı mektupta, iş ilişkisinden bahsediyor ve Soner İ.'den 40 milyon lira alacaklı olduklarını bilmesini istiyordu. Mektuptaki bu cümle polisin dikkatini çekti. Savcı, Tiryakioğlu'nun dolandırılarak intihara sürüklendiğinden şüphelenerek olayın araştırılması için Mali Suçlarla Mücadele'ye talimat verdi. Telefonları, mesajları incelendi. Tiryakioğlu ile Soner İ. arasındaki telefon, mesaj ve e-posta trafiğini mercek altına alındı.

ŞİRKET KURDURMUŞ

Mali Polis, Tiryakioğlu ile yakın ilişki kurarak güvenini kazanan Soner İ.'nin mesajlarını ineledi. Tiryakioğlu'na ünlü bir Alman firmasına eşofman, forma gibi spor malzemesi satmak için anlaşma yaptığını söyleyerek, ortak şirket kurdurduğu belirlendi. Şirket hisselerinin yüzde 99'unu Tiryakioğlu'nun, yüzde 1'ini ise Hatice İ.'nin üzerine yaptığı tespit edildi.

MESAJLAR GÖNDERİP PARA ALMIŞ

Soner İ.'nin Tiryakioğlu'na "Alman firmasıyla anlaşma yaptım. Büyük parti mal vereceğiz ancak acil paraya ihtiyaç var", "Ankara'da çok önemli görüşmeler yapıyorum, tüm spor kulüplerinin malzemelerini biz temin edeceğiz", "Fenerbahçe ile anlaşma yaptım, onların tüm sportif ürünlerini biz vereceğiz" şeklindeki mesajlarla 1 yılda 30 milyon TL'yi hesabına geçirdiği belirlendi. Mete Mustafa Tiryakioğlu hızla borç batağına girerken, Soner İ.'nin hesaplarındaki para miktarı sürekli arttı. Alman spor firmasının da Soner İ.'nin sahte belgelerde isimlerini kullandığı için Alman adli makamlarına suç duyurusunda bulunduğu ortaya çıktı.

İNTİHAR BİLE ETTİ

Son yılların en büyük nitelikli dolandırıcılık olayını aydınlatmak isteyen polis, aralarında şirket çalışanlarının da bulunduğu 18 kişinin ifadesine başvurdu. Tiryakioğlu'nun ölümünün ardından "Benim ortağım öldü, ben yaşayamam" diyerek hap içtiğini öne süren ve bu nedenle hastaneye yattığı da ortaya çıkan Soner İ.'nin Tiryakioğlu'na "Üst düzey bürokratik işlemleri halletmek için Ankara'daki adamımız Bülent" diye tanıştırdığı kişinin ise Ümit Ç. olduğu belirlendi.

O ORTAK TUTUKLANDI

Mali Polis, yaklaşık 6 aylık bir çalışmanın sonunda banka hareketleri, SMS mesajları, çalışanların ifadeleri doğrultusunda, Soner İ. ile eşi Hatice İ. ve Ümit Ç.'yi gözaltına aldı. Evlerinde yapılan aramalarda Fenerbahçe Spor Kulübü'ne ait sahte mühür ele geçirildi. 3 şüpheli, 'belgede sahtecilik, nitelikli dolandırıcılık ve ölüme sebebiyet vermek' suçundan mahkemece tutuklandı.

Ortağı, Ünlü İş adamını Cep Mesajıyla 30 milyon Lira Dolandırdı
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Ekonomi Ortağı, Ünlü İş adamını Cep Mesajıyla 30 milyon Lira Dolandırdı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (2)

  • Japıcal: Şerefsizler,güven hırsızları. İnşallah mühebbet yersiniz 12 1 Yanıtla
  • urfalı: çok para hırsı. . . hiç parasızlık insanı bozar 8 2 Yanıtla

Advertisement