Ünlü Yıldız Moğollor ve Türkler İç İçe Geçmiştir. - Son Dakika
Güncel

Ünlü Yıldız Moğollor ve Türkler İç İçe Geçmiştir.

Ünlü Yıldız Moğollor ve Türkler İç İçe Geçmiştir.

Haber Ezgi ÇAPA - Kamera Yaşar KAÇMAZ İstanbul DHA Amerikalı aktör ve şarkıcı Steven Seagal, bu akşam Harbiye Cemil Topuzlu Açıkhava Sahnesi'nde vereceği konser öncesi basın toplantısı düzenledi.

16.07.2014 16:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Haber Ezgi ÇAPA - Kamera Yaşar KAÇMAZ İstanbul DHA Amerikalı aktör ve şarkıcı Steven Seagal, bu akşam Harbiye Cemil Topuzlu Açıkhava Sahnesi'nde vereceği konser öncesi basın toplantısı düzenledi. Türk müziğini çok sevdiğini vurgulayan Seagal, 'Sufi müziği ve Mevlana anlayışı üzerindeki tasavvuf müziğini de seviyorum dedi.

Thunderbox Avrupa turnesi kapsamında İstanbul'a gelen ve bu akşam saat 21.30'da Harbiye Cemil Topuzlu Açıkhava Sahnesi'nde konser verecek olan Steven Seagal, İstanbul'da Park Bosphorus Otel'de düzenlenen basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

TASAVVUF MÜZİĞİNİ SEVİYORUM Konserinde 90 dakikalık bir repertuarla hayranlarının karşısına çıkacak olan ünlü yıldız, turnenin ruhani izler taşıdığını belirterek, 'My God parçasını örnek gösterdi. Seagal, 'Bu parça, şiddeti ve terörü eleştirmek için, bir arada ve sevgi içerisinde yaşamanın mümkün olacağını göstermek için yazıldı. O şarkının teması bütün turu kapsıyor dedi. Türk müziğini çok sevdiğini ifade eden Seagal, 'Geleneksel Türk müziğini çok iyi biliyorum ama özel bir isim söyleyemiyorum. Sufi müziği ve Mevlana anlayışı üzerindeki tasavvuf müziğini de seviyorum diye konuştu.

SAHNEYİ FİLM SETLERİNE TERCİH ETTİ Konserlerde yaşadığı heyecanı hiçbir yerde yaşamadığını dile getiren Seagal, Ağustos ayı sonunda 'Foreign in Domestic adlı bir filme başlayacaklarını anlattı. Ünlü yıldız, müziğindeki hoşgörü felsefesi ile rol aldığı aksiyon filmlerinde canlandırdığı karakterleri nasıl bağdaştırdığının sorulması üzerine, 'Biz filmlerde sanatımızı konuşturuyoruz. Bunun için para alıyoruz. Ruhani dünyamız ile işimizi birbirinin dışında tutmak lazım dedi.

İFTAR ÇADIRINA GİDECEK İstanbul'a dün akşam geldiğini anlatan Seagal, Ramazan ayındayız. Şu anda İstanbul'u solumaya çalışıyorum dedi. Seagal, dün akşam katıldığı iftarla ilgili görüşünün sorulması üzerine, Ramazan en büyük dini deneyimlerden biri. Ben de bunun bir parçası olmaktan onur duydum diye konuştu. Amerikalı şarkıcı, bu akşam da Beşiktaş Belediyesi'nin iftar çadırını ziyaret edecek.

TÜRK TARİHİNİ OKUDUM Kendisinin Moğol asıllı olduğunu ifade eden Seagal, 'Moğollor ve Türkler iç içe geçmiştir. Ben Moğolum; onun yanı sıra eşimin Türk tarafı da var dedi. Türkiye'ye gelmeden önce araştırma yaptığını söyleyen Seagal, 'Türk tarihini Cengiz Han'dan itibaren okudum. Türkiye'ye, Türk tarihini, Osmanlı tarihini okuyarak geldim ifadesini kullandı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Ünlü Yıldız Moğollor ve Türkler İç İçe Geçmiştir. - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement