Unrwa'nın Gazze'de Yardımları Durdurması - Son Dakika
Güncel

Unrwa'nın Gazze'de Yardımları Durdurması

Gazze'de UNRWA'nın yardımları durdurmasını protesto eden bir grup Filistinli, arbede çıkardı.

28.01.2015 13:35

Bir grup Filistinli, Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım Ajansı'nın (UNRWA), İsrail'in Gazze'ye düzenlediği son saldırılar sırasında evleri yıkılan ailelere yapılan yardımı durdurmasını protesto etti.

UNRWA'nın "ödenek yetersizliği" nedeniyle yardımları durdurmasına öfkelenen bir grup protestocu, BM Gazze ofisi önünde toplandı. Ofise zorla girmeye çalışan protestocular, bina önünde araba lastiği yakarak arbede çıkardı.

Ofis binasını taşlayan grup, camları kırdı.

Konuyla ilgili UNRWA'dan ve Filistinli resmi makamlardan henüz açıklama yapılmadı.

UNRWA'dan dün yapılan yazılı açıklamada, "İsrail'in son saldırılarında evleri yıkılan aileler için yapılan yardımlar ve kira ödemeleri, fonların tükenmesi nedeniyle durdurulmak zorunda kalındı" denilmişti. Gazze'nin yeniden imarı için Mısır'ın başkenti Kahire'de gerçekleştirilen konferansta talep edilen 724 milyon dolardan sadece 135 milyon doların toplanabildiğine işaret edilen açıklamada, ödenek yetersizliği nedeniyle evleri yıkılan ailelerin yeni bir göçe zorlanabileceği uyarısında bulunulmuştu.

BM açıklamasına göre, İsrail'in Gazze'ye düzenlediği son saldırılar sırasında evleri yıkılan yaklaşık 15 bin kişi hala UNRWA'ya ait okullarda hayatlarını sürdürüyor.

İsrail'in 7 Temmuz 2014'te Gazze'ye başlattığı ve 51 gün süren son saldırılarında 2 binden fazla Filistinli hayatını kaybetmiş, 11 binden fazla kişi yaralanmış ve yaklaşık 92 bin bina zarar görmüştü. - Gazze

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Unrwa'nın Gazze'de Yardımları Durdurması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement