Ünye'de Kültür Eserlerine 9 Milyon - Son Dakika
Yerel

Ünye'de Kültür Eserlerine 9 Milyon

Ünye\'de Kültür Eserlerine 9 Milyon

Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, Samsun’da yapılan Tarihi Kentler Birliği’nin Karadeniz Bölge Toplantısı’nda ‘Kültür Yolu Projesi’nin’ büyük övgü aldığını belirtti.

22.08.2016 16:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, Samsun'da yapılan Tarihi Kentler Birliği'nin Karadeniz Bölge Toplantısı'nda 'Kültür Yolu Projesi'nin' büyük övgü aldığını belirtti.

Ünye Belediyesi'nin kültür ve turizm alanında en önemli çalışması olan 'Kültür Yolu' projesinin toplantının en dikkat çeken sunumlarından biri olduğunu belirten Başkan Çamyar, göreve geldiği 2.5 yıllık sürede Ünye'nin özellikle kültür ve turizm yönünü ön plana çıkarttıklarının altını çizdi. Başkan Çamyar, Kültür Yolu Projesi kapsamında birçok tarihi unsurun restorasyonuna başladıklarını ve ortaya çıkan eserlerin Ünye'nin tarihini ortaya koyduğunu söyledi.

'Ünye Kültür Yolu' projesi kapsamında Yalı Kilisesi, Saray Hamamı, Saray Camii, Tarihi Çınar Ağacı, Süleyman Paşa Sarayı ve Surları, Ünye Yaşayan Kültür Miras Müzesi, Fazile Hanım Konağı, Kadılar Yokuşu, Eski Hamam, Bakırcılar Arastası, Orta Çarşı, Orta Camii, Çifte Hamam, Kefeli Han, Ünye Kalesi, Kale Köyleri, Yunus Emre Türbesi, Ayanikola Kilisesi gibi tarihe ışık tutan birçok eser bulunduğunu belirten Çamyar, Ünye'de 129 adet tescilli taşınmaz kültür varlığı olduğunu söyledi. Başkan Çamyar, bu kapsamda 2014 yılından bu yana taşınmaz kültür varlıkları ile ilgili ilçede 9 milyon liralık yatırım yapıldığını ve 2019 yılına kadar 6 milyon liralık daha yatırım yapmayı planladıklarını belirtti. - ORDU

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ünye'de Kültür Eserlerine 9 Milyon - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement