Ünye'de "Kutlu Doğum Haftası" Etkinlikleri - Son Dakika
Yerel

Ünye'de "Kutlu Doğum Haftası" Etkinlikleri

Ünye'de "Kutlu Doğum Haftası" etkinlikleri çerçevesinde Şeyh Yunus Emre'nin külliyesine iğde ağacı dikildi.

18.04.2015 17:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ünye'de "Kutlu Doğum Haftası" etkinlikleri çerçevesinde Şeyh Yunus Emre'nin külliyesine iğde ağacı dikildi.

Ünye Yunus Emre Külliyesi Koruma Yaşatma ve Kültür Derneği tarafından Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri çerçevesinde Yunus Emre Türbesi'nin bulunduğu alana 13 iğde ağacı dikildi.

Dernek Başkanı Yaşar Argan, Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla Peygamber sevgilisi Yunus Emre'nin külliyesinin bulunduğu alana iğde ağacı diktiklerini belirterek, "Yunus Emre 13. yüzyılda yaşadığı için bugün 13 iğde ağacı diktik. İğde ağacının kokusu yaz geldiğinde mis gibi dağılır ve insanların solunum sisteminin çalışmasına yardım eder. İğde ağacının çiçekleri ıhlamur gibi içilebilir ve iğde ağacının en büyük özelliği sindirim sistemine ve böbreklerde ki rahatsızlıklar için çok faydalıdır. Türkiye'nin birçok yerinde şifalı ağaç olarak da kullanılır" dedi.

Ünye Kaymakamı Mustafa Demir ise Türkiye'nin tüm vilayetlerinden misafirlerin gelmeye başladığını ifade ederek, "Bunun ulusala taşınması ve kalıcı hale getirilmesi için büyük projeye ihtiyacımız var, bu projeyi de dillendirip duyurmamız lazım. Türbe alanının herkesin sevdiği, beğendiği ve geldiğinde burası da bizim yerimiz diyebileceğimiz, içimizin sineceği bir yer olacağından şüphem yok" diye konuştu.

Daha önce yapılan çalışmalar kapsamında külliye alanına ıhlamur, yaban mersini, kırmızı yemiş ağaçları da dikildi.

Programa Ünye Kaymakamı Mustafa Demir, Canik Ünye Gazeteciler Derneği Başkanı ve Ünye Kent Gazetesi sahibi Ali Öztürk, Ensar Vakfı Ünye Şube Başkanı İbrahim Elibolca, Ünye Yunus Emre Külliyesi Koruma Yaşatma ve Kültür Derneği yönetim kurulu üyeleri katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Ünye'de 'Kutlu Doğum Haftası' Etkinlikleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement