Ünye'de Orman Suçları Azaldı - Son Dakika
Yerel

Ünye'de Orman Suçları Azaldı

Ünye Orman İşletme Müdür Yardımcısı Fahri Atalay, "Ünyeliler son yıllarda orman konusunda duyarlı hareket ediyor, buna bağlı olarak da orman suçlarında ciddi azalmalar var" dedi.

15.09.2015 12:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ünye Orman İşletme Müdür Yardımcısı Fahri Atalay, "Ünyeliler son yıllarda orman konusunda duyarlı hareket ediyor, buna bağlı olarak da orman suçlarında ciddi azalmalar var" dedi.

Atalay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Orman İşletme Müdürlüğü olarak vatandaşların orman konusunda duyarlı olmaları için bilinçlendirme ve bilgilendirme çalışmalarını yürüttüklerini söyledi.

Vatandaşların ormanlara sahip çıkmalarını isteyen Atalay, "Ormanı bekçi değil sevgi koruyacaktır. İyi bir gelecek, yeşil bir dünya bırakmak istiyorsak ormanlarımız ve doğayı korumamız gerekiyor. Gençlerimizi, çocuklarımızı ve vatandaşlarımızı bu konuda duyarlı olmaya davet ediyorum. Ormanlarımız gerçekten kıymetli bir servettir" diye konuştu.

Atatlay, Ünyeli vatandaşların duyarlı olduğunu ve kaçak orman kesimiyle ilgili sorunla çok az karşılaştıklarını ifade ederek, şunları kaydetti:

"Orman Genel Müdürlüğü ve Orman İşletme Müdürlüklerimiz olarak bizler suçların azalması için mücadele veriyoruz. Halkımızı bilgilendiriyoruz. Gerek köy muhtarlığı toplantıları, gerek okullarımıza giderek orman sevgisi ve ormanın faydalarıyla ilgili bilgiler veriyoruz. Ayrıca ağaç bayramları ve Orman Haftası etkinliklerinde ormanlarımızın yarar ve faydalarını anlatarak vatandaşlarımızın bilinçlenmesi ve bilgilendirilmesi için çaba sarf ediyoruz. Ünyeliler son yıllarda orman konusunda duyarlı hareket ediyor, buna bağlı olarak da orman suçlarında ciddi azalmalar var. Vatandaşlar olarak doğa ve ormanlarımıza karşı duyarlı hareket etmeye başladık."

Orman suçlarına ait cezaların ağır olduğuna dikkati çeken Atalay, insanların cezadan korktuğu için değil, ormanları sahiplenmesi gerektiği için bu hataları yapmaması gerektiğini vurguladı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Ünye'de Orman Suçları Azaldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement