Ünye Ticaret Borsasının Faaliyetleri - Son Dakika
Yerel

Ünye Ticaret Borsasının Faaliyetleri

Ünye Ticaret Borsası (ÜTB) Başkanı Mustafa Uslu, "Ünye Ticaret Borsası tüm altyapısıyla bölgenin en çağdaş, en modern borsası haline gelmiştir.

17.04.2015 15:23

Ünye Ticaret Borsası (ÜTB) Başkanı Mustafa Uslu, "Ünye Ticaret Borsası tüm altyapısıyla bölgenin en çağdaş, en modern borsası haline gelmiştir. Ünye'de yapılacak her uygulamaya da hazır durumdadır" dedi.

Uslu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinin (TOBB) akreditasyon sisteminde bütün şartları yerine getiren ÜTB'nin, bölgenin örnek borsası haline geldiğini söyledi.

TOBB akreditasyon sistemindeki bütün şartları yerine getirdiklerini belirten Uslu, Ünye Ticaret Borsası tüm altyapısıyla bölgenin en çağdaş, en modern borsası haline gelmiştir. Ünye'de yapılacak her uygulamaya da hazır durumdadır" diye konuştu.

Uslu, borsada yeni düzenlemeler kapsamında bölgede lisanslı depoculuğun tekrar başlama ihtimali göz önünde bulundurularak ya da ürün ihtisas borsacılığında kullanılabilecek satış salonu altyapısını da hazırladıklarını ifade ederek, şunları kaydetti:

"Diğer ürün türlerinde olduğu gibi fındıkta da lisanslı depoculuk, bunun da ötesinde ürün ihtisas borsacılığı ülkemizin koyduğu hedeflerden biri. Lisanslı depoculuk 2 yıl önce Ünye ve Düzce'de pilot bölge olarak uygulamaya konuldu ancak o dönem Ünye ve Düzce Ticaret Borsalarında satış salonu eksikliği olduğu için uygulama noktasında sıkıntı çekmiştik. Ünye'deki lisanslı depoculuk faaliyetine yapılan denemeden sonra son verildi ama Ünye Ticaret Borsası olarak biz yeni binamıza geçtiğimizde altyapı standartlarımızı üyelerimize daha iyi hizmet vermek anlamında yükselttik. Buna ilave olarak da lisansı depoculuk veya ürün ihtisas borsacılığı bölgemizde uygulamaya geçilirse Ünye Ticaret Borsası olarak buna yönelik altyapı çalışmalarımızı hazırladık. Borsamız üretici ile alıcı arasındaki alışveriş sistemini oluşturmuş durumdadır. Bizim bununla ilgili altyapımız hazır, hiçbir sorunumuz yok."

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Ünye Ticaret Borsasının Faaliyetleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement