Üretim Turizmle Buluşacak - Son Dakika
Yerel

Üretim Turizmle Buluşacak

Üretim Turizmle Buluşacak

Uluslararası Kadınlar Dayanışma Derneği (UKKD) yönetim kurulu üyelerini makamında konuk eden Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, kadınların sosyal yaşama ve üretime katılmasının önünü açacak projeleri kısa zamanda uygulamaya koymak istediklerini belirterek, bu kapsamda İzmir’in her geçen yıl büyüyen kurvaziyer turizm potansiyelinden faydalanmayı düşündüklerini söyledi.

20.05.2014 11:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Uluslararası Kadınlar Dayanışma Derneği (UKKD) yönetim kurulu üyelerini makamında konuk eden Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, kadınların sosyal yaşama ve üretime katılmasının önünü açacak projeleri kısa zamanda uygulamaya koymak istediklerini belirterek, bu kapsamda İzmir'in her geçen yıl büyüyen kurvaziyer turizm potansiyelinden faydalanmayı düşündüklerini söyledi.

Uluslararası Kadınlar Dayanışma Derneği (UKKD) Konak'ın ilk kadın belediye başkanı Sema Pekdaş'a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. Pekdaş, Soma'da meydana gelen faciada hayatını kaybeden maden işçilerinin yasını tuttuklarını belirterek, bir kez daha başsağlığı diledi. Belediye olarak sivil toplum kuruluşlarının çalışmalarına büyük önem verdiklerini belirten Pekdaş, yeni dönemde Konak'ta özellikle gelir düzeyi düşük bölgelerde yaşayan kadın ve çocuklar için çalışmalar planladıklarını söyledi.

"EMEK KAZANCA DÖNÜŞECEK"

Kadınların sosyal yaşama ve üretime katılmasının önünü açacak projeleri kısa zamanda uygulamaya koymak istediklerini dile getiren Başkan Pekdaş, bu kapsamda İzmir'in her geçen yıl büyüyen kurvaziyer turizm potansiyelinden faydalanmayı düşündüklerini belirterek şöyle konuştu: "Konak Belediyesi olarak bizim 10'un üzerinde semt merkezimiz var. Bu merkezlerimizde birçok kurs veriliyor. Buraya gelen kadınlarımız bir yandan sosyalleşirken bir yandan da üretim yapıyor. Çok da güzel ürünler ortaya çıkarıyorlar. Bu ürünlerin satışı için bir çalışma başlatacağız. Liman kenti İzmir'de kurvaziyer turizmden de yararlanarak kadınlarımızın ürettiği bu el işi ürünlerin satışını yaparak onlara az da olsa bir gelir kazandırmak istiyoruz. Bunun için görüşmelere başladık. El işi üretimi turizmle buluşturacağız."

"KADIN BAŞKAN GURURUMUZ"

Kadın, çevre ve turizme dair konuların ele alındığı ziyarette UKKD Başkanı Işılay Saygın da dernek faaliyetleri hakkında Başkan Pekdaş'a bilgi verdi. Konak'ın İzmir'in merkez ilçesi olduğuna vurgu yapan Saygın, bu dönem kadın bir belediye başkanı görmekten duydukları mutluluğu dile getirerek şöyle konuştu, "Konak'ta ilk defa bir kadın başkan var. Aynı zamanda ilk kadın Baro Başkanı unvanına da sahip bir belediye başkanı var. Hem bir kadın olarak gurur duyuyoruz hem de Konak ve İzmir adına önemli gelişmelere imza atacağına inanıyoruz." Ziyarette gerçekleştirecekleri uluslararası projeler için destek de isteyen Saygın, UKKD olarak önümüzdeki yıl Avrupa konsey üyelerini İzmir'de konuk edeceklerini belirterek, şimdiden hazırlıklarına başladıkları etkinlik için işbirliği talebinde bulundu. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Üretim Turizmle Buluşacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement