Urfa'dan Milli takımlara Seçilen Sporcu Sayısı Arttı - Son Dakika
Güncel

Urfa'dan Milli takımlara Seçilen Sporcu Sayısı Arttı

Urfa\'dan Milli takımlara Seçilen Sporcu Sayısı Arttı

Şanlıurfa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ertuğrul Yıldız, Urfalı 55 sporcunun Türkiye spor camiasına kazandırıldığını söyledi.

03.12.2014 11:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Yıldız, Şanlıurfa'da daha önceleri sadece futbol konuşulurken artık basketbol, voleybol, badminton, boks, kick boks, judo, wushu, atletizm gibi bir çok spor dalında hem sporcu sayısında artış yaşandığını, hem de milli takımlara çok sayıda sporcu gönderdiklerini ifade etti.

Şanlıurfa adeta son yıllarda milli sporcu yetiştirme kampı oldu. Konu ile ilgili açıklama yapan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ertuğrul Yıldız, bilek güreşinden 14, güreşten 13, Judodan 11, karateden 7, vücut geliştirme dalından 2, Wushudan 8 olmak üzere tüm branşlarda toplam 55 milli sporcunun Türkiye spor camiasına kazandırıldığını söyledi.

Yıldız, ayrıca basketbolda 2-7 Eylül 2014 tarihleri arasında İspanya'nın Zaragoza kentinde gerçekleştirilen U22 Avrupa Tekerlekli Sandalye Basketbol Şampiyonası Genç Milli Takımı'na Şanlıurfa Tekerlekli Sandalye Basketbol takım oyuncularından Ali Kabakülekler, Ömer Işık, Emre Doğan'ın mücadele vermesini gurur kaynağı olarak değerlendirdi.

İl Müdürü Yıldız sözlerini şu cümlelerle sürdürdü: "Tüm bunlarla birlikte bayan futbol takımımızla da büyük başarılar elde ettik. U15 Milli takım aday kadrosuna çağrılan, takımızın tecrübeli file bekçisi Bedriye Cam'ı kutluyorum. Bu gün bu başarılı sporcularımıza çeşitli spor malzemesi yardımında bulunduk. Bu başarılarda büyük payları olan İl Temsilcilerimize ve Antrenörlerimize ayrıca çok teşekkür ediyorum başarılarının devamını diliyorum. Bu başarıların asıl mimarları ilimizde yapılan spor tesisleşmesine katkı sunan Başta Sayın Bakanımız, Milletvekillerimiz, Valimiz ve Büyükşehir Belediye Başkanımızdır. Tesisleşmenin artması ile birlikte başarıda beraberinde geliyor. Ben tüm antrenörlerime, il temsilcilerime, il müdürlüğü personelime teşekkür ediyorum". Dedi.

GÜNGÖR: SPORCULARIMIZ TÜRKİYE'Yİ DÜNYA ÇAPINDA TEMSİL ETTİ

Branşlardaki milli takım kadrosuna sporcu desteğinin süreceğini belirten Wushu Antrenörü Özcan Güngör ise "2014'ün ilk aylarında Wushu'da Türkiye 3.sü çıkarttık ve sporcumuz milli takıma çağırıldı. Sonrasında Bosna Hersek'in Tuzla ilinde düzenlenen yarışmalarda balkan 3.sü olduk. Harun Koyuncu 48 kiloda büyükler kategorisinde Türkiye şampiyonu oldu. Harun Koyuncu milli takıma çağrılarak, Romanya ya gitti ve Romanya'da Avrupa ikincisi oldu. Yıldızlarda ise sporcumuz Menan Ağolday Türkiye 1. si oldu. Mastırlarda Özcan Güngör Türkiye 3.sü, yine Milli sporcumuz Hakan Erol alt gençlerde 60 kilo da Balkan 3.sü oldu. Taolu branşında yarışan Menan Ağolday 2. olurken Berkay Kaan Ünal ise Taolu kategorisinde 3.lük elde etti. Şanlıurfa'da ileriki dönemlerde yine spor adına çok güzel şeyler olacak. Hedefimiz Avrupa ve Dünya Şampiyonlarında daha büyük dereceler elde etmek" dedi.

ABAK: SPORDA BAŞARIMIZ SÜRECEK

Futbol Antrenörü Mustafa Abak da Şanlıurfa Gençlik Spor Kulübü olarak özel bir proje kapsamında İspanya'ya giden U13 takımının Türkiye'yi ve Şanlıurfa'yı en iyi şekilde temsil ederek Barcelona'da şampiyon olduğuna dikkat çekerek "Bu yıl da Bayan futbol takımımız başarılar elde etti. U15 Milli takım aday kadrosuna takımızın başarılı file bekçisi Bedriye Cam seçilmiştir. Bundan dolayı çok mutluyuz. Tek amacımız bu genç kardeşlerimizin sayısını artırmak. Ayrıca bu konuda bize destek olan Sayın Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ertuğrul Yıldız'a çok teşekkür ederim" diye konuştu.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Urfa'dan Milli takımlara Seçilen Sporcu Sayısı Arttı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement