Urfalı Gazeteciye 8 Yıl 9 Ay Hapis! - Son Dakika
Yerel

Urfalı Gazeteciye 8 Yıl 9 Ay Hapis!

Urfalı Gazeteciye 8 Yıl 9 Ay Hapis!

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, "Urfa KCK" davasının kilit ismi ile röportaj yapan Gazeteci Murat Çiftçi'ye hapis cezasının onanmasını istedi.

15.05.2014 11:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şanlıurfa'da gazetecilik yapan DİHA Şanlıurfa Temsilcisi Murat Çiftçi, BDP İl Başkanlığı yaptığı dönemde "Urfa KCK" davasından tutuklanarak cezaevine konulan İbrahim Ayhan hakkında, davanın kilit ismi Gülistan Encü ile yaptığı röportaj nedeniyle Diyarbakır 7. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanıyordu. 17 Ekim 2012 tarihinde mahkeme savcısı tarafından "Örgüte bağlı olmadan örgüte bilerek ve isteyerek yardım etmek" suçundan 8 yıl 9 ay hapis cezası verdi. Aradan geçen zaman içerisinde Ayhan'ın tahliye edilmesine rağmen dava dosyası Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığına giden Çiftçi'nin hapis cezasının onanması istendi.

YARGITAY KARARI BEKLENİYORDU

Diyarbakır 7. Ağır Ceza Mahkemesi, Gülistan Encü ile röportaj yapan Çiftçi hakkında hazırlanan mütalaada, "Bu amaçla hazırlanmış ortamda nasıl ifade vereceği konusundaki beyanını kayda almak, yayınlamak, kamuoyu oluşturmak ve yargılamayı etkilemek suretiyle üzerine atılı suçu işledikleri" iddiasıyla ilgili maddelerce cezalandırılmasını talep edilirken, "Örgüt hiyerarşisine bağlı olmamakla birlikte örgüte bilerek ve isteyerek yardım etmek" suçundan 8 yıl 9 ay hapis cezası verdi.

Tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan Çiftçi'nin avukatları, mahkemenin kararını temyiz etmek amacıyla dosyayı Yargıtay 9. Dairesi'ne taşımaları üzerine mütalaa hazırlayan Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, Diyarbakır 7. Ağır Ceza Mahkemesi'nin verdiği cezanın Yargıtay 9. Dairesi tarafından onanmasını istedi.

'OLMAYAN ÖRGÜTE YARDIM ETMEK SUÇU'

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talebini değerlendiren Çiftçi'nin avukatı Serdar Çelebi, Yargıtay'ın basın özgürlüğünü dikkate almadan kararı onamasının basın özgürlüğünü kısıtlama anlamına geleceğini belirtti. Dava kapsamında herhangi bir örgüt adının bulunmadığını kaydeden Çelebi, "Bugün örgüt olarak nitelendirilen davada tutuklu kimse kalmış değil. Bu nasıl örgüt oluyor da hepsi bırakılmış. Örgüt olması için somut bir delil yok. Bir gazeteci haber yaptığından kaynaklı tutuklanmış ve ceza almış. Olmayan bir örgüte nasıl yardım ediyor. Çiftçi sadece haber yapmıştır ve gazeteler de bu haberi yayınlanmıştır" dedi.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel Urfalı Gazeteciye 8 Yıl 9 Ay Hapis! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement