Urfalı'lar Çiftçi İsmine Nasıl Bakıyor? - Son Dakika
Güncel

Urfalı'lar Çiftçi İsmine Nasıl Bakıyor?

Urfalı\'lar Çiftçi İsmine Nasıl Bakıyor?

Başbakan Davutoğlu'nun Urfa Büyükşehir Belediye Başkanı olarak Nihat Çiftçi'yi işaret etmesini Urfa halkı nasıl karşıladı. İşte Cevabı…

06.09.2015 13:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Celalettin Güvenç'in Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanlığı'ndan 1 Kasım'da milletvekili adayı olabilmek için istifa etmesinin ardından yeni başkan arayışına giren AK Parti bir aday üzerinde uzlaştı.

Başbakan Davutoğlu'nun Ankara'ya çağırıp bir araya geldiği AK Parti ilçe başkanları ve meclis üyeleri ile yapılan toplantı sonrası Karaköprü Belediye Başkanı Av. Nihat Çiftçi ile bugünkü meclis toplantısına girme kararı verildi.

Çiftçi'nin aday gösterilmesinde en büyük etkenin iki dönem ilçe belediye başkanlığı yaptığı ve bu süre içerisinde kazandığı tecrübe olduğu öğrenildi. Peki Şanlıurfalı'lar Nihat Çiftçi ismine nasıl bakıyor?

Hasan Akdağ

Bu karar kimsenin haberi olmadan alındı. Nihat Çiftçi Karaköprü belediye başkanlığına devam etse daha iyi olurdu. Biz vatandaşlara sorulmadan olması doğru değil. Ama perde arkasında neler oluyor onu bilemiyoruz. Bu kararın verilmesi yanlıştır.

İsa Alkoç

Bu isme karar verilmesi doğrudur. Şanlıurfa adına iyi olacağını düşünüyorum. İnşallah hayırlı olur.

Hamit Türkmen

Bu karar verileceği zaman halka sorulması lazım. Bu şekilde yapılması bana göre yanlıştır. Bu gelen ismin doğru olup olmayacağı, faydalı mı olacağı danışılmalıydı.

Mustafa Akgün

Nihat Çiftçi'yi Karaköprü'den çalışmalarını biliyoruz. Ama o sonuçta oradan seçilmiş bir belediye başkanı. Ama şimdi büyükşehir belediye başkanlığına düşülmesi yanlış bir karar. Bunun olmaması gerekiyordu. Onun yerine belediye başkan yardımcılarından seçilmesi daha doğru olur.

Mahmut Mezlek

Bu kararın alınması yerine seçime tekrar gidilip halka sorulması lazım. Böyle yapılmasının iyi olmayacağını düşünüyorum.

Rıdvan Ortakaya

Bu sürecin yerel seçimlere kadar sancılı geçeceğini düşünüyorum. Nihat Çiftçi, ilçede tecrübeli bir belediye başkanıydı. Ancak söz konusu büyükşehir belediyesi olanca durumlar çok farklı. Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, Siverek Karacadağ'ın son köyü ve Suruç'un son köyüne kadar hizmet götürme yetkisine sahip. Bundan dolayı bu sürecin sancılı geçeceğini düşünüyorum. Bu arada Çiftçi'nin belirleyeceği yönetimde çok önemli. Eğer yönetim uyum içinde çalışırsa sıkıntıların azalacağını düşünüyorum. Öte yandan eğer Çiftçi, yerel seçimlere kadar Şanlıurfa'da iz bırakacak çalışmalara imza atarsa, önümüzdeki yerel seçimlerde halk tarafından seçilen büyükşehir belediye başkanı olabilir. Bu durumun Şanlıurfa için hayırlı olmasını diliyorum.

Mehmet Emin Yeşil

Sosyal belediyecilik adına daha büyük bir havuz yapmasını bekliyoruz.

Mehmet Akdemir

Belediyecilik tecrübesi olan bir şahıs, en azından Urfa'mızı bilen, sıkıntılarına vakıf olan biri eminim sorunların çözümü noktasında işleri daha da kolaylaştıracaktır. Olumlu yaklaştığımı, bunun yanında da tüm Şanlıurfalıların, siyasilerin, gazetecilerin, mülki idare erkanının ve de büyükşehirdeki idari amirlerinin, çalışanların kısacası herkesin,hepimizin başkana yardımcı olması gerektiği kanısındayım. Urfa'mıza hayırlı olsun diyorum.

Veysel Tekpınar

Ne yazık ki konuşulan adaylar arasında en iyisi. Menderes Atilla'nın ya da Mehmet Ekinci'nin olduğunu düşünmek bile istemiyorum. Çok şey beklememek lazım elbette. Asil mesele Güvenç'in milletvekili olması, Erdoğan Urfa'ya o kadar kızmış ki Güvenç'le cezalandırıp duruyor.

Mehmet Emin Demirel

Bir gazeteci olarak şunu söyleyebilirim belediye başkanı atanamaz. Vali değildir bu 2 gün içerisinde Ankara kendi kafasına göre atayamaz. Eğer bu belediye başkanı ise, vatandaşlara sorulmalı Urfalılara sorulmalıydı. Gerekirse seçime gidilmeliydi ki en doğrusuda bu olurdu.

Hamza Tavas

Nihat Çiftçi'nin kendisini iyi biliyoruz. Fakat çevresini hiç bilmiyoruz.

Doğan Gündüz

Kötünün içinde en iyisi.

Mehmet Yaşar Kömürcüoğlu

Kimlerin sayesinde oraya geldi ona bakmak lazım.

Av. Ömer Sinikan

Güldüm sadece. Görüşümüz mü, dedi birileri. Ne önemi var ki!

İbrahim Tekpınar

Diğer belediye adaylarının şartları incelendiğinde aslında en uygun aday Nihat Çiftçi. Sosyal anlamda yatırımları Karaköprü'ye oldu ama ciddi derecede neler yapabileceğini büyükşehir yönetebilme yeteneğine sahip olup olmadığını zamanla göreceğiz.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Urfalı'lar Çiftçi İsmine Nasıl Bakıyor? - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • akp li: Bu seferde akp bunun yuzunde urfada kaybeder onun akrabasi olanlar hepsi her sekilde hizmet alir ama baskasi bir agac dahi beklemesin 0 0 Yanıtla

Advertisement