Urla Sabahat Akşıray Otistik Çocuklar Yaz Kampı'nda İftar Yemeği - Son Dakika
Yerel

Urla Sabahat Akşıray Otistik Çocuklar Yaz Kampı'nda İftar Yemeği

Urla Sabahat Akşıray Otistik Çocuklar Yaz Kampı\'nda İftar Yemeği

Urla Sabahat Akşıray Otistik Çocuklar Eğitim Merkezi Yaz Kampı 1 Temmuz-1 Eylül tarihleri arasında Menemen Emiralem Otistik Çocuklar Eğitim Merkezi’ndeki öğrencileri ağırlıyor.

27.07.2014 14:03

Urla Sabahat Akşıray Otistik Çocuklar Eğitim Merkezi Yaz Kampı 1 Temmuz-1 Eylül tarihleri arasında Menemen Emiralem Otistik Çocuklar Eğitim Merkezi'ndeki öğrencileri ağırlıyor. Her hafta farklı otistik çocuklara ev sahipliği yapan yaz kampına öğrencilerin aileleri de isteğe bağlı olarak dahil oluyorlar. 30 öğrencinin bulunduğu kampta yürüyüş, deniz, müzik, eğlence, aerobik, film gibi etkinlikler düzenleniyor. Öğrencilerin sosyalleşmesine katkı sağlayan bu projede öğrencilerden hiçbir ücret alınmıyor, sadece bağış ve yardımlarla eğitim yürütülüyor.

Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar ise iftar saatinde Sabahat Akşıray Otistik Çocuklar Eğitim Merkezi'nde öğrenciler ve aileleri ile birlikte idi. İftar yemeğinin ardından öğrencilerin aileleriyle sohbet edip, onlarla dertleşti. Başkan Uyar'a teşekkür plaketini öğrencilerden Songül, Ebru Gündeş'in "Teşekkür Ederim" şarkısını seslendirerek verdi. Gözyaşlarını tutamayan Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar, "Aldığım en güzel hediye, sizlere çok teşekkür ediyorum. Bu işe başladığımdan beri her gün 'iyi ki' diyorum, iyi ki buradayım ve iyi ki varsınız. Sizler çok özel çocuklara sahipsiniz seçilmiş insanlarsınız" dedi. Uyar'a teşekkür plaketini veren Songül, Türk Sanat Müziği şarkısı olan "Dönülmez Akşamın Ufkundayım" şarkısını söyleyerek sesiyle herkesi büyüledi.

Sabahat Akşıray Otistik Çocuklar Eğitim Merkezi Müdürü Sadettin Akçi de, "250 öğrencimiz var. Fizyolojik ve psikolojik olan dünyanın en büyük merkezi ve dünyada birinci sırada yer alan bir okuluz. İki ay burada sizlerin misafiri olduk" diye konuştu. Akçi, Urla esnafına ve özellikle Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar'a her akşam yemek gönderdiği ve ihtiyaçlarının hiç sıkıntısız karşılanmasından ötürü teşekkürlerini belirttikten sonra sözlerine şöyle devam etti: "Sosyal bir proje olan bu kampta, 50'ye yakın arkadaşlarımla birlikte gönüllü olarak çalışmaktan dolayı çok mutluyum. Bizim amacımız ailelere az da olsa kısa bir mola verdirmek ve dinlenmeleri sağlamak. Otizmli çocuklar yalnızca ebeveynlerin suçu olmamalı dünyanın ve ülkenin sorumluluğunda olmalılar." - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Urla Sabahat Akşıray Otistik Çocuklar Yaz Kampı'nda İftar Yemeği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement