Uşak - Resmi Maskot Efe Can'la İlk Çocuk Şenliği - Son Dakika
Güncel

Uşak - Resmi Maskot Efe Can'la İlk Çocuk Şenliği

Uşak - Resmi Maskot Efe Can\'la İlk Çocuk Şenliği

Resmi maskot Efe Can'la ilk çocuk şenliğiAK Partili Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan, çocuk dostu projelere imza atmaya devam ettiklerini belirterek, 'Efe Can' isimli maskotla çocuklara tarihi geçmişi ve folklorik değerleri öğreteceklerini söyledi.

22.04.2016 15:32

Resmi maskot Efe Can'la ilk çocuk şenliği

AK Partili Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan, çocuk dostu projelere imza atmaya devam ettiklerini belirterek, 'Efe Can' isimli maskotla çocuklara tarihi geçmişi ve folklorik değerleri öğreteceklerini söyledi.

Uşak Belediyesi 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle düzenlenen etkinlikler kapsamında Uşak merkeze bağlı Kaşbelen Köyü'ndeki ilkokulda çocuklara oyun grupları kurdu. Uşak Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğrencilerinin de katıldığı programda çocuklara uzayı tanıtmak için özel bir çadır kuruldu. Kaşbelen Köyü İlkokulu öğrencilerine satranç ve Türk kültüründe yer alan Mangala isimli oyuncakların dağıtıldığı etkinlikte, Uşak Belediyesi'nin resmi maskotu olan Efe Can ilk defa çocuklarla buluştu. Çocukların eğitimine katkı sağlayacak olan Efe Can, Uşak kültürünü ve geçmişini tanıtacak.

AK Partili Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan, yatırımlarında çocukların her zaman ön planda olduğunu söyleyerek, "Kaşbelen Köyü'nde çocuklarımıza eğleneceği çeşitli oyun gruplarını getirdik. Ayrıca tanımalarına ve öğrenmelerine katkı sağlamak amacıyla çocuklarımıza Türk kültüründe yer alan Mangala oyunu dağıttık. Uşak Belediyesi'nin resmi maskotu olan Efe Can da ilk defa çocukların karşısına çıktı. Maskotumuz çocuklara kentimizin geçmişini ve folklorik değerlerini en güzel şekilde tanıtacak. Çocuklarımıza faydalı bilgiler verecek" dedi. Uşak Belediyesi'nin Kaşbelen Köyü İlkokulu'nda düzenlediği etkinlik için teşekkür ettiğini belirten Okul Müdürü Doğan Akkanat, "Organizasyonun başlangıç yeri olarak Kaşbelen Köyü'nün seçilmesi bizi gururlandırdı. Efe Can karakterini ilk gören okul olmanın yanında Mangala gibi Türk kültüründe yer alan bir oyunu öğrencilerimiz tanıma fırsatına sahip oldu" diye konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Uşak - Resmi Maskot Efe Can'la İlk Çocuk Şenliği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement