Uşak'ta Çocuklardan Can Dostları İçin Kedi Evi - Son Dakika
Güncel

Uşak'ta Çocuklardan Can Dostları İçin Kedi Evi

Uşak\'ta Çocuklardan Can Dostları İçin Kedi Evi

Uşak'ta üniversite öğrencilerinin projelerine destek veren 180 ortaokul öğrencisi, Teknoloji ve Tasarım Dersi kapsamında 50 kedi evi yaptı.

22.05.2016 11:41

Uşak'ta üniversite öğrencilerinin projelerine destek veren 180 ortaokul öğrencisi, Teknoloji ve Tasarım Dersi kapsamında 50 kedi evi yaptı. Yaptıkları evleri süsleyen öğrenciler, bunları Uşak Sokak Hayvanları Koruma Derneği'ne hediye etti.

Uşak Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü'nde öğrenim gören Atakan Yılmaz ile birlikte beş arkadaşı, sosyal sorumluluk projesi kapsamında, can dostları için Mehmet Emin Hoşgör Ortaokulu 7'inci sınıf öğrencileriyle ortak çalışmaya imza attı. Üniversiteli büyükleriyle uyumlu çalışan 180 ortaokul öğrencisi, strafor malzemesinden 50 kedi evi yaptı. Evler, Uşak Sokak Hayvanları Koruma Derneği'ne hediye edildi.

Proje hakkında bilgi veren Atakan Yılmaz, "Tasarım ve uygulama olmak üzere iki bölümden oluşan projemizle, öncelikle, ortaokulda öğrenim gören arkadaşlarımıza sokak hayvanlarını sevdirdik. Ardından küçük öğrenci arkadaşlarımız bizlerle birlikte, çok güzel kedi evleri ortaya çıkardı. Amacımız ortaokulda öğrenim gören öğrencilere hayvan sevgisini aşılamaktı. Kedi evlerinin üzerindeki yazılar ve tasarımlar mükemmel oldu. Bu evleri Uşak Sokak Hayvanları Koruma Derneği'ne hediye ettik. Bu projenin devamının gelmesini istiyoruz" dedi.

DİĞER OKULLARA ÖRNEK OLSUN

Sokak hayvanlarının korunması konusunda bu projenin diğer okullara da örnek teşkil etmesini istediklerini belirten Uşak Sokak Hayvanlarını Koruma Derneği Başkanı Nebahat Avcu ise, "Üniversite ve ortaokullu öğrencilerimiz sokak hayvanlarının barınması konusunda mükemmel bir projeye imza attı. Minik ellerden çıkan kedi evleri Uşak'ta önümüzde ki kış, belirlenen noktalara yerleştirilerek, sokak hayvanlarının yeme, içme ve barınmaları sağlanacak. Bu projenin diğer okullara da örnek teşkil etmesini istiyoruz" diye konuştu.

ONLARIN KORUNMAYA İHTİYACI VAR

Uşak Mehmet Emin Hoşgör Ortaokulu 7. Sınıf öğrencisi Sena Akhan, sokak hayvanlarının korunmaya ihtiyaçları olduğuna dikkat çekerek, şunları söyledi:

"Önemli olan kedi evlerinin güzel olması değil, onların korunması ve barınmasıdır. Sokakta yaşayan kedilerin aç kalmaması, yemek ve su ihtiyaçlarının giderilmesi gerekiyor. Kedileri soğuktan korumak için bu projede yer aldık ve elimizden gelen her şeyi yapmaya çalıştık. Bence güzel oldu."

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Uşak'ta Çocuklardan Can Dostları İçin Kedi Evi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement