Uşak'ta Kaza: 3 Üniversiteli Öldü, 7 Yaralı Var (2) - Son Dakika
Güncel

Uşak'ta Kaza: 3 Üniversiteli Öldü, 7 Yaralı Var (2)

Uşak\'ta Kaza: 3 Üniversiteli Öldü, 7 Yaralı Var (2)

Azeri ÖĞRENCİLER GÖZYAŞLARI İÇİNDE UĞURLANDI Uşak'ta, aşırı hız nedeniyle kontrolden çıkarak önce refüjdeki beton elektrik direği ve ağaçlara, ardından da karşıdan gelen başka bir otomobile çarparak kaza yapan otomobilde yaşamını yitiren Azeri uyruklu Ulvi Sadıgov (21), Elvin Huseynov (21) ve Anar Musazade (21) öğrencisi oldukları Uşak Üniversitesi'nde düzenlenen törenle toprağa verilmek üzere ülkelerine gönderildi.

26.09.2014 19:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Azeri ÖĞRENCİLER GÖZYAŞLARI İÇİNDE UĞURLANDI

Uşak'ta, aşırı hız nedeniyle kontrolden çıkarak önce refüjdeki beton elektrik direği ve ağaçlara, ardından da karşıdan gelen başka bir otomobile çarparak kaza yapan otomobilde yaşamını yitiren Azeri uyruklu Ulvi Sadıgov (21), Elvin Huseynov (21) ve Anar Musazade (21) öğrencisi oldukları Uşak Üniversitesi'nde düzenlenen törenle toprağa verilmek üzere ülkelerine gönderildi.

Üç Azeri öğrenci için Uşak Üniversitesi'nde düzenlenen cenaze törenine Uşak Valisi Seddar Yavuz, Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sait Çelik, Azerbaycan Ankara Başkonsolosluğu Eğitim Müsteşarı Necibe Nesibova, Uşak İl Emniyet Müdürü Ogün Toprak, kazada yaşamını yitiren Ulvi Sadıgov'un amcası Giyas Sadıgov ve dayısı Tağı Ağagur, akademik personel ve çok sayıda öğrenci katıldı. Öğrencilerin cenazeleri Uşak Devlet Hastanesi Morgu'ndan belediyenin cenaze aracıyla alınıp, Uşak Üniversitesi'ne getirildi. Cenaze aracından tabutları öğrenci arkadaşları alıp, omuzlarında tören alanına kadar taşıdı. Tören alanındaki katafalka konulan tabutların üzerine tek tek Azerbaycan bayrağı serildi.

Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sait Çelik, törendeki konuşmasında, "Üç değerli öğrencimizi elim bir trafik kazası sonucu kaybettik. Allah'tan geldik, Allah'a döneceğiz. Her canlı ölümü tadacak. Öğrencilerimizin gurbette olmaları, misafirimiz olmaları, hayatlarının ilkbaharında olmaları bizi acıya boğmuştur. Azerbaycan'dan üniversitemize ilim öğrenmek için gelen kardeşlerimize Allah'tan rahmet, kederli ailelerine ve yakınlarına sabır ve başsağlığı diliyorum" dedi.

Kazada yaşamını yitiren Azeri uyruklu üniversite öğrencileri Ulvi Sadıgov, Elvin Huseynov ve Anar Musazade için Uşak İl Müftüsü Fuat Altıntaş tarafından ayrı ayrı cenaze namazı kıldırıldı. Cenaze töreni sırasında Azerbaycan Ankara Başkonsolosluğu Eğitim Müsteşarı Necibe Nesibova ve ölenlerin yakınları gözyaşlarına boğuldu. Cenazeler okunan duaların ardından omuzlara alınarak tekbirlerle tekrar cenaze araçlarına taşındı. Cenazeler Azerbaycan'a gönderilmek üzere karayolu ile İstanbul Atatürk Havalimanı'na gönderildi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Uşak'ta Kaza: 3 Üniversiteli Öldü, 7 Yaralı Var (2) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement