Uşak'taki Kadın Cinayeti Davası - Son Dakika
Güncel

Uşak'taki Kadın Cinayeti Davası

Uşak'ta evlenmekten vazgeçen sözlüsünü pompalı tüfekle öldürüp annesini de yaraladığı iddia edilen sanık hakkında savcı müebbet hapis cezası istedi.

10.07.2014 16:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Uşak'ta evlenmekten vazgeçen sözlüsünü pompalı tüfekle öldürdüğü, annesini de yaraladığı iddiasıyla yargılanan sanık M.S için savcı müebbet hapis cezası istedi.

Uşak 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davaya tutuklu sanık M.S, ölen Ayşe Bulut'un olay sırasında yaralanan annesi Döndü Bulut, babası Ali, kardeşleri Hakan, Harun Bulut, Hanife Yıldırım ile Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu temsilcisi ve tarafların avukatları katıldı.

Mahkeme heyeti, M.S'nin akıl sağlığının tespiti için Manisa Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'nden istenen rapor ile Döndü Bulut'un sağlık durumuyla ilgili istenen raporların geldiğini belirterek alınan rapora göre sanığın cezai ehliyetinin tam olduğunun, Döndü Bulut'un ise hayati tehlike arz edecek ve organ kaybı yaşayacak şekilde yaralandığının belirlendiğini bildirdi.

Mütalaası sorulan mahkeme savcısı, M.S'nin müebbet hapis cezasına çarptırılmasını istedi.

Sanık ve avukatlarına mütalaaya karşı savunma için süre verildiğini bildiren mahkeme heyeti duruşmanın 16 Temmuz'a ertelediğini bildirdi.

Adliye önünde açıklama

Duruşma sonrası Ayşe Bulut'un ailesi, Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu temsilcisiyle birlikte Uşak Adliyesi önünde basın açıklaması yaptı.

Ayşe Bulut'un olay sırasında yaralanan annesi Döndü Bulut, kızıyla birlikte pazardan gelirken M.S'nin arabayla önlerini kestiğini ve kendilerine av tüfeğiyle ateş açtığını belirterek, "Çocuğumu vurup kaçtı. Bu cinayetlerin biran önce önlenmesini istiyorum. Katillere en ağır ceza versinler, gerekirse assınlar. Beni de vurdu bir ay Eskişehir'de hastanede yattım bizim suçumuz neydi" dedi.

Abi Harun Bulut da savunmasız kızları, kadınları katleden katiller için olması gereken kanunların biran önce çıkarılmasını istediklerini söyledi.

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu temsilcisi Fatma Kurt da "Katil M.S'nin olayı tasarlayarak öldürdürdüğü düşünüyoruz. Karar duruşmasında olacaklara göre olayın takipçisi olacağız" diye konuştu.

Olay

Uşak'ta, 22 Aralık'ta Döndü Bulut (60) ile kızı Ayşe Bulut (27) kendilerine ait minibüsle Karaağaç köyünden dönerken, M.S. tarafından önleri kesilerek silahla ateş edilmişti. Olayda Ayşe Bulut hayatını kaybetmiş annesi yaralanmıştı. - Uşak

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Uşak'taki Kadın Cinayeti Davası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement