Uşak'tan İsrail'e Öfke Yağdı - Son Dakika
Yerel

Uşak'tan İsrail'e Öfke Yağdı

Uşak\'tan İsrail\'e Öfke Yağdı

İsrail’in yaklaşık 10 gündür havadan ve denizden bombaladığı Gazze Şeridi’ne dün akşam saatlerinde kara operasyonu düzenlemesinin ardından hayatını kaybeden 270’i geçkin Filistinliler için Uşak’ta gıyabi cenaze namazı kılındı ve İsrail protesto edildi.

18.07.2014 22:17

İsrail'in yaklaşık 10 gündür havadan ve denizden bombaladığı Gazze Şeridi'ne dün akşam saatlerinde kara operasyonu düzenlemesinin ardından hayatını kaybeden 270'i geçkin Filistinliler için Uşak'ta gıyabi cenaze namazı kılındı ve İsrail protesto edildi.

Uşak Ulu Camii'de Gazze'de ölenler için gıyabında cenaze namazı kılındı. Namazın ardından Uşak Kardeşlik ve Dayanışma Platformu üyeleri, İsrail'in Filistin'e saldırısını tepki göstermek için Belediye önünde toparlanarak ellerinde Filistin bayrakları ve 'Kahrolsun İsrail' yazılı dövizlerle İsmetpaşa Caddesi'nden Atatürk Anıtı'na sloganlar atarak yürüdüler. Grubun yürüyüşü esnasında bir şahsın hareketsiz durması ve ne yapmaya çalıştığı anlaşılmaya çalışıldı. Grup yürüyüşünü sürdürürken her yeri boyalı ve hareketsiz duran şahsın sadece harçlığını toplamaya çalışan sokak sanatçısı olduğu öğrenildi. Anıt önüne gelindiğinde grup adına açıklama yapan Mustafa Yankın, "İsrail 7 Temmuz'da başlattığı hava saldırılarında hayatını kaybeden Filistinlilerin sayısı her geçen gün artarken, saldırılar inanılmaz boyutlara ulaşmıştır. İsrail karakterine uygun bir şekilde insanların haklarını ihlal etmeye ve öldürmeye devam ediyor. Terör devleti İsrail, Ramazan ayında yeni bir kuşatma başlattı. İşgal güçleri evleri basıyor, gençleri topluyor. Filistinlileri hukuksuz bir şekilde tutukluyor. Günlerdir sahur ve iftar vakitlerinde sivillerin üstüne bomba yağdırıyor. Küçücük çocukları vuruyor. İsrail, Ramazan ayında tüm insani değerleri ayaklar altına almıştır" ifadelerini kullanırken, İsrail'i kınadıklarını ve lanetlediklerini belirttiler.

Platform üyeleri basın açıklamasının ardından sessizce dağıldılar. - UŞAK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Uşak'tan İsrail'e Öfke Yağdı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement