Uşak Üniversitesi'nde Temel Atma Töreni - Son Dakika
Yerel

Uşak Üniversitesi'nde Temel Atma Töreni

Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Çelik: "Bilimsel birikime katkının sağlanabilmesinin için ilk koşul öğrenci odaklı olmak"

12.04.2014 16:38

Hayırsever İşadamı Atasay Kamer tarafından yaptırılan Uşak Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi binasının temel atma töreni yapıldı.

Bir Eylül Yerleşkesi Mustafa Kemal Paşa Amfisi'nde gerçekleşen tören İslami ilimler Fakültesi Arştırma Görevlisi İbrahim Gezen'in Kuran-ı Kerim tilaveti ile başladı.

Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sait Çelik açılış konuşmasında üniversitelerin bilimin üretildiği ve yayıldığı merkezler olduğunu belirterek, bilimsel birikime katkının sağlanabilmesinin için ilk koşulunun öğrenci odaklı olmaktan geçtiğini söyledi.

Üniversitelerin yetiştirdiği her bir öğrencinin, bölge için, millet için yeni bir ufuk, birlerce yeni fikir demek olduğunun altını çizen Rektör Çelik, "Öğrencilerimizin en kaliteli eğitimi almalarını sağlamak için hummalı bir çalışma içerisindeyiz. Merkezi bütçeyi mümkün olduğu ölçüde etkili ve verimli kullanıyoruz. Hayırseverlerin katkısıyla büyüme ivmesi daha da arttı. Uşak Üniversitesi kısa süre içinde nitel ve nicel olarak hızlı bir büyüme trendi içerisine girdi. Şimdi de en yeni teknoloji ile donattığımız çağdaş binalarımıza bir yenisini daha eklemek üzereyiz. Şu an temelini atacağımız İslami İlimler Fakültesi, 5 bin 400 metre kare alanda 20 derslik, 40 akademik ve idari personel odası ve günlük kullanım alanlarıyla mükemmel bir tesis olacaktır. Bunun gerçekleşmesini sağlayan, eğitim dostu ve gönüllüsü sayın Atasay Kamer'e şükranlarımızı sunuyorum" dedi.

Uşak Valisi Seddar Yavuz ise üniversitelerin hızlı bir gelişim içinde olduklarını belirterek Türkiye'nin gelecek ile ilgili vizyonunun üniversitelerden geçtiğini ifade etti.

Yetişmiş insan gücüne her zamankinden daha çok ihtiyaç olduğuna dikkati çeken Vali Yavuz, fakültenin yapılmasını sağlayan hayırsever Atasay Kamer'e teşekkür etti.

Hayırsever Atasay Kamer ise konuşmasında bu dünyada karşılık beklemeden çalışmalar yaptığının altını çizerek karşılık ve teşekkürü Allah'tan dilediğini belirtti. Eğitime her zaman destek olduğunu aktaran Atasay Kamer, Uşak Üniversitesi çalışanlarına teşekkür etti.

Konuşmaların ardından sembolik olarak temel atıldı.

Törene Garnizon Komutanı Kıdemli Jandarma Albay Fuat Kömürcü, Belediye Başkanı Nurullah Cahan, Cumhurbaşkanlığı Ekonomi Başdanışmanı Durmuş Yılmaz ve protokol üyeleri katıldı. - Uşak

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Uşak Üniversitesi'nde Temel Atma Töreni - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement