Üsküdarlılar Sahur Programında Bir Araya Geldi - Son Dakika
Güncel

Üsküdarlılar Sahur Programında Bir Araya Geldi

Üsküdarlılar Sahur Programında Bir Araya Geldi

Üsküdar Belediyesinin, Botan Efsanesi gösterisi eşliğinde düzenlediği sahur programına vatandaşlar ilgi gösterdi.

12.07.2015 10:38

Üsküdar Belediyesinin, Botan Efsanesi gösterisi eşliğinde düzenlediği sahur programına vatandaşlar ilgi gösterdi.

Ramazan ayı boyunca iftar, sahur ve Enderun teravihleri gibi çeşitli programlar gerçekleştiren Üsküdar Belediyesi, Şemsi Paşa meydanında Botan Efsanesi gösterisi eşliğinde sahur programı düzenledi. Şemsi Paşa meydanında gerçekleştirilen etkinliğe Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Sahur programı alanına gelen Başkan Türkmen, vatandaşlarla sohbet etti. Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Üsküdar'ın bir Ramazan şehri olduğunu belirterek, "Ramazanın en güzel anları biliyorsunuz iftar ve sahur anlarıdır yani Teravih anlarıdır. Biz, Üsküdar Belediyesi olarak her yıl iftar sofrası hazırlıyoruz" dedi.

"İFTARLARIN YANI SIRA SAHUR PROGRAMLARI DÜZENLİYORUZ"

Ramazan ayının Üsküdar'da bir başka yaşandığını dile getiren Başkan Türkmen, şöyle konuştu: "Ramazan'da Üsküdar Meydanı başta olmak üzere değişik mahallelerimizde her akşam 30 bin Üsküdarlı ile iftar yapıyoruz. Ancak, bu yıl yeni bir gelenek başlattık sahur sofrası hazırlıyoruz. Üsküdar'da özellikle hafta sonlarına denk gelen sahurlarda Üsküdarlı hemşehrilerimizle birlikte sahur da buluşuyoruz. Bu akşam güzel bir sahur sofrasında bir araya geldik. Yaklaşık 10 bin Üsküdarlı ile Üsküdar'ın dışından gelenler var. İstanbul'un değişik ilçelerinden hatta şehir dışından gelen dostlarımız var. Muazzam bir sahur sofrasında Üsküdarlı hemşehrilerimizle bir araya geldik."

"BOTAN EFSANESİ SAHUR PROGRAMINA RENK KATTI"

Başkan Türkmen, "Bu akşam sahur sofrasından önce Üsküdar Şemsi Paşa meydanında kurduğumuz sahnede Botan Efsanesi gösterisi yapıldı. Siirt Valiliğinin Siirt Görsel Tanıtım Topluluğunun hazırlamış olduğu bu efsane gösteri geceye ayrı bir renk kattı. Acının ve hüznün paylaşıldığı Botan hikayesinin, o tarihin sahneye taşındığı, sanata dönüştürüldüğü bir gösteri oldu. Ben hem efsane gurubuna teşekkür ediyorum. Üsküdarlı dostlarımızla birlikte bu gösteri sayesinde hakikaten çok farklı bir gece yaşamış olduk. Zaten Ramazan'ın bereketi bütün Üsküdar'ı, bütün İstanbul'u, bütün Türkiye'yi sarmış durumda. Bu efsane sanat gösterisi de ayrı bir renk katmış oldu" diye konuştu. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Üsküdarlılar Sahur Programında Bir Araya Geldi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement