Usluer'den 19 Mayıs Kutlaması - Son Dakika
Yerel

Usluer'den 19 Mayıs Kutlaması

Usluer\'den 19 Mayıs Kutlaması

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutlayan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Parti Meclis (PM) üyesi ve 1. sıra Milletvekili Adayı Prof. Dr. Gaye Usluer, “Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını özlem ve minnetle anıyoruz.

19.05.2015 15:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nı kutlayan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Parti Meclis (PM) üyesi ve 1. sıra Milletvekili Adayı Prof. Dr. Gaye Usluer, "Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını özlem ve minnetle anıyoruz. Ruhları şad olsun" dedi.

19 Mayıs 1919 tarihinin, sadece Mustafa Kemal Atatürk'ün Samsun'a ayak bastığı bir tarih olmadığını belirten Prof. Dr. Usluer, "Bu, milli mücadelenin yani Kurtuluş Savaşımızın da başlangıç tarihidir. Toprakları dört bir yandan parçalanmış, yıkılmakta olan Osmanlı İmparatorluğu'nun çaresizliği karşısında Anadolu insanının Kuvay-i Milliye ruhuyla baş kaldırış tarihinin başlangıcıdır aynı zamanda" şeklinde konuştu.

"BİRLİĞE HER ZAMANKİNDEN ÇOK İHTİYAÇ VAR"

Kurtuluş mücadelesi Anadolu halkları tarafından topyekün verildiğini kaydeden Prof. Dr. Usluer, şöyle devam etti:

"Kadınıyla, erkeğiyle, genciyle, yaşlısıyla, Türk- Kürt, Sünni-Alevi ayrımı olmaksızın, birlikte. Milli mücadelenin tamamlanmasıyla bu ulu gün; hem bugünümüz hem de geleceğimiz olan gençlere armağan edilmiştir. Bugün 19 Mayıs 2015 yani tam 96 yıl sonra, Anadolu insanının her zamankinden daha çok birlik, beraberlik ve huzura ihtiyacı olduğu inancındayım. Umudumuz, geleceğimiz olan gençlerimiz başta olmak üzere tüm ulusumuzun, Ulusal Kurtuluş savaşımızın başlangıç tarihi olan 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı'nı kutluyorum." - ESKİŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Usluer'den 19 Mayıs Kutlaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement