Uydu Tamircilerinin Türksat 4a Yoğunluğu - Son Dakika
Yerel

Uydu Tamircilerinin Türksat 4a Yoğunluğu

Türksat 4A haberleşme uydusunun devreye girmesiyle televizyon ve radyo yayınlarının frekans değişiklikleri, vatandaşları uydu tamircilerine yönlendirdi.

19.09.2014 17:07

Türksat 4A haberleşme uydusunun devreye girmesiyle televizyon ve radyo yayınlarının frekans değişiklikleri, vatandaşları uydu tamircilerine yönlendirdi.

Elazığ'da geçişle birlikte servislerde yoğunluk yaşanırken, bazı tamirciler sabaha kadar mesai yaptı. Uydu tamiri yapan Talha Avşar, Türksat 4A'ya geçişle birlikte frekans ayarlamalarını evlerinde yapamayan vatandaşların kendilerine başvurduğunu dile getirdi. Sabah saatlerinden itibaren başladıkları uydu frekans kurulumuna gecede devam ettiklerini kaydeden Avşar, "Saatte 4-5 tane uydu alıcının frekans yüklemesini yapıyoruz. Alıcının markasına göre yükleme süresi değişiyor" dedi.

İlk günden itibaren yoğunluklarının başladığını söyleyen Avşar, şunları kaydetti:

"Şuana kadar kurulumu yaptığımız 60-70 civarında uydu alıcısı oldu. Bekleyen 40 civarında müşterimiz var, yeni gelenler oluyor. Kurulumun zaman almasından dolayı müşterilere bir gün sonra alıcılarını teslim ediyoruz. Dün sabahtan başlayan yoğunluk henüz devam ediyor. Bir kaç gün daha sürmesini bekliyoruz. Bizim için geçici sürelide olsa ekstradan bir kazanç kapısı oldu."

Avşar, bir uydu alıcısının frekans yükleme ücretinin 10 ile 15 lira arasında değiştiğini dile getirdi. - Elazığ

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Uydu Tamircilerinin Türksat 4a Yoğunluğu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement