Uzay Gemisinin Adı 'Savarona' - Son Dakika
Magazin

Uzay Gemisinin Adı 'Savarona'

Uzay Gemisinin Adı \'Savarona\'

Dünyanın en büyük görsel efekt uzmanları, 'UK2911'i Hollywood yapımlarıyla aynı seviyede bir iş olarak değerlendirerek Siggraph'a davet etti.

07.05.2013 06:03  Güncelleme: 07:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye'nin ilk animasyon filmi 'UK2911'den bir ilk daha! Dünyanın en büyük görsel efekt uzmanları, 'UK2911'i Hollywood yapımlarıyla aynı seviyede bir iş olarak değerlendirerek; dünyanın en büyük animasyon ve görsel efekt platformu olan ve Los Angeles'taki Siggraph'a davet etti. Filmin yönetmeni Micheal Şahin Derun, "Siggraph'a davet edilen ilk Türk filmi olmanın sevincini yaşıyoruz" dedi. Derun; filmdeki uzay gemisine Atatürk'ün yatı 'Savarona'nın adını verirken, 2911 yılındaki Ayasofya'yı da filmde göstermeyi ihmal etmiyor.

EYLÜL'DE VİZYONDA

Full 3D animasyon filmi olan 'UK2911'de; 'Avangers', 'Iron Man', 'John Carter' ve 'X-Men First Class' gibi pek çok filmde kullanılan dünyanın en gelişmiş Motion Capture sistemlerinden biri olarak bilinen Xsens MVN sistemi kullanılıyor. Ayrıca filmin yapımında 4k tarama teknolojisi kullanılırken bu sistemle karakterler gerçeğe en yakın görüntü kalitesine ulaştırılıyor. 'UK2911'; 2013 Eylül'de vizyona girecek.

Sabah : http://www.sabah.com.tr

Kaynak: Sabah.com.tr

Son Dakika Magazin Uzay Gemisinin Adı 'Savarona' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement