Uzman Çavuş Salman'ın Cenazesi Dinar'da Toprağa Verildi - Son Dakika
Güncel

Uzman Çavuş Salman'ın Cenazesi Dinar'da Toprağa Verildi

Uzman Çavuş Salman\'ın Cenazesi Dinar\'da Toprağa Verildi

Van'ın Özalp İlçesi'nde temizlediği tabancanın ateş alması sonucu ağır yaralanan ve görüldüğü hastanede yaşamını yitiren Uzman Çavuş 23 yaşındaki Hüseyin Salman'ın cenazesi, memleketi Afyonkarahisar'ın Dinar İlçesi'nde gözyaşlarıyla toprağa verildi.

19.08.2015 16:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Van'ın Özalp İlçesi'nde temizlediği tabancanın ateş alması sonucu ağır yaralanan ve görüldüğü hastanede yaşamını yitiren Uzman Çavuş 23 yaşındaki Hüseyin Salman'ın cenazesi, memleketi Afyonkarahisar'ın Dinar İlçesi'nde gözyaşlarıyla toprağa verildi.

Özalp İlçesi'nde 17 Ağustos'ta temizlediği tabancasının ateş alması sonucu göğsünden vurulan Uzman Çavuş Hüseyin Salman, ağır yaralandı. Önce Özalp Devlet Hastanesi'ne, ardından askeri helikopterle 100. Yıl Üniversitesi Dursun Odabaş Tıp Merkezi'ne sevk edilen Salman, yaşamını yitirdi. Salman'ın cenazesi dün gece toprağa verilmek üzere askeri kargo uçağıyla Afyonkarahisar Askeri Havalimanı'na getirildi.

'KUZUM SANA DAHA ALTIN TAKACAKTIM'

Haydarlı Beldesi'ndeki morgda bekletilen Hüseyin Salman'ın cenazesi, bugün Dinar'ın Doğanlı Köyü'ndeki baba evine getirildi. Cenazeyi bekleyen yakınları fenalık geçirdi. Şehidin annesi Kezban Salman, babası Yaşar Salman, kardeşleri ve nişanlısı Zeynep Ekinci gözyaşı döktü, "Bizi bırakıp nereye gittin" diye ağıt yaktı. Fenalaşan Zeynep Ekinci, sağlık görevlileri ve yakınları tarafından kucakta taşınıp, ambulansa götürüldü.

Anne Kezban Salman'ın, "Kuzum sana daha altın takacaktım, beni bırakıp nerelere gittin" sözleri yürek dağladı.

Hüseyin Salman'ın cenazesi helallik alındıktan sonra cenaze namazının kılınacağı köy meydanına getirildi. Cenaze törenine, Afyonkarahisar milletvekilleri AK Partili Ali Özkaya, CHP'li Burcu Köksal, MHP'li Mehmet Parsak, Dinar Kaymakamı Mustafa Şahin, eski milletvekilleri, şehidin yakınları, askeri erkan ve yaklaşık 1500 kişi katıldı. Cenaze namazında kadınlar da erkeklerle birlikte önde saf tuttu. Uzman Çavuş Salman'ın cenazesi, daha sonra köy mezarlığında toprağa verildi.

BABA SALMAN: KAZA DEĞİL CİNAYET

Baba Yaşar Salman, cenaze töreni sırasından yaptığı açıklamada, olayın kaza değil cinayet olduğunu iddia etti. Baba Yaşar Salman, "Olayla ilgili fazla bir bilgimiz yok. Ancak bildiğimiz yanındaki arkadaşının oğlumuzu kasıtlı olarak vurduğudur. Olayın ayrıntılarını komutanı biliyor. Bize olay yeri tutanaklarını getireceğini söyledi. Adını bilmiyorum ama yanındaki arkadaşı tutuklanmış" dedi. Oğlunu en son Ramazan Bayramı'nda gördüğünü belirten baba Salman, "Oğlum izin alarak en son bayram için bir günlüğüne ziyaretimize geldi. Buradan da Şanlıurfa'ya gitti. Sonra görev yerine gitti. Oğlum nişanlıydı. Mart ya da nisan düğün yapacaktık. Düğün hazırlıkları yapıyorduk" diye konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Uzman Çavuş Salman'ın Cenazesi Dinar'da Toprağa Verildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement