Üzüm Bağlarında Sulama Çalışmaları Sürüyor - Son Dakika
Yerel

Üzüm Bağlarında Sulama Çalışmaları Sürüyor

Üzüm Bağlarında Sulama Çalışmaları Sürüyor

Sarıgöl Ovası’nın dünyaca ünlü çekirdeksiz sofralık Sultaniye üzüm bağlarında sulama çalışmaları aralıksız devam ediyor.

09.07.2014 11:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sarıgöl Ovası'nın dünyaca ünlü çekirdeksiz sofralık Sultaniye üzüm bağlarında sulama çalışmaları aralıksız devam ediyor.

Aşırı sıcaklar ve hasadına bir ay kalması nedeniyle üzüm bağlarına bol su verilmeye başlandığını belirten Sarıgöl Ziraat Odası Başkanı Ali İhsan Ülgen, "İlçemizdeki 85 bin dekarlık alanda yetiştirilmekte olan Sultaniye üzümlerin hasadına bir ay gibi kısa bir zaman kaldı. Bağlar bol istemekte ayrıca da, hava sıcaklıkları bugünlerde oldukça yakıcı bu nedenlerle üzüm bağlarımızı salma ve damlama sulama sistemleriyle bol su vermek yararlıdır." dedi. Üzüm bağlarını sulamak için, birçok imkanların bulunduğunu belirten Ülgen, "Üzüm bağlarımızı Buldan ve Afşar barajlarından sulama imkanı olduğu gibi, vatandaşlara ait olan derin kuyu sondaj pompalarından sulama imkanı bulunuyor. Hasat tamamlanana kadar sulama işlemlerimiz devam etmektedir. Sarıgöl Ovası'nda 2 bin 800'ün üzerinde derin kuyu sondaj pompası bulunmaktadır." dedi. - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Üzüm Bağlarında Sulama Çalışmaları Sürüyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement