Uzundere'de Yıl Sonu Sergisi - Son Dakika
Güncel

Uzundere'de Yıl Sonu Sergisi

Uzundere'de, Erzurum Büyükşehir Belediyesi Sanatsal ve Mesleki Eğitim Kurumları (ESMEK) Uzundere Eğitim Merkezinde 387 kursiyerlerin katılımıyla yıl sonu sergisi açıldı.

03.06.2016 20:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Uzundere'de, Erzurum Büyükşehir Belediyesi Sanatsal ve Mesleki Eğitim Kurumları (ESMEK) Uzundere Eğitim Merkezinde 387 kursiyerlerin katılımıyla yıl sonu sergisi açıldı.

Esnaf Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Rasim Fırat, açılışta yaptığı konuşmada, eğitim merkezinde ücretsiz olarak düzenlenen ESMEK kurslarının amacının, halkın kişisel birikimlerini yükseltmek, mesleki ve sanatsal bilgilerini geliştirmek, kent kültürü ve şehirde yaşama konusunda donanımlarını artırmak, gelir elde etmelerine katkıda bulunmak ve istihdam edilebilirliklerini artırmak olduğunu söyledi.

ESMEK Eğitim Merkezi Sorumlusu Serpil Fırat, ESMEK kurslarının örgün eğitimi tamamlayıcı bir yaygın eğitim organizasyonu işlevini de yürütmekte olduğuna dikkat çekerek, "Uzundere halkına modern ve daha kaliteli, artı değer katan, eğitim imkanları sunmak için faaliyet gösteren Büyükşehir Belediyesi ESMEK kursları, iş gücüne eğitimle vasıf kazandırarak, kaliteyi artırıyor ve nitelikli istihdama katkıda bulunuyor. Böylece, Uzunderedeki sosyal ortam eksikliğine bir nebzede olsa katkı sağladığımızı düşünüyoruz." dedi.

Sergiyi gezen Büyükşehir Belediyesi ESMEK şube müdürü Serpil Keser ise, "Katılım olurmu diye düşünüyorduk ama gördüm ki halk tarafından yoğun ilgi gördü. Bu ilgi bizi onure etti. Halkın boş zamanlarını geçirecekleri yer yoktu ama şuan bu sorunun ortadan kalktığını görüyoruz. Böyle güzel işlere imza atarak vakit geçirmeniz takdire şayan." ifadelerini kullandı.

Davetliler el emeği göz nuru ürünleri inceleyerek kursiyerlerden ve kurs öğreticilerinden bilgi alırken, sergide en çok ilgiyi filografi sanatı çalışmaları gördü.

Sergi açılışına, İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Yılmaz, İlçe Yazı İşleri Müdürü Bülent Dur, İlçe Hastane Müdürü Ahmet Polat, İlçe Tarım ve Hayvancılık Müdürü Kürşat Yıldız ve daire kurum amirleri katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Uzundere'de Yıl Sonu Sergisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement