Uzunköprü İlçe Sağlık Müdürü Yılmaz Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Uzunköprü İlçe Sağlık Müdürü Yılmaz Açıklaması

"Öğle güneşi alerjiyi artırır ve zararlıdır.

03.04.2014 18:19

Uzunköprü İlçe Sağlık Müdürü Yılmaz Bozkurt, "Öğle güneşi alerjiyi artırır ve zararlıdır. Güneşten korumaya özen gösterilmelidir" dedi.

Bozkurt, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilkbahar aylarında alerjik rahatsızlıkların ön plana çıktığını söyledi.

Alerjik rahatsızlıkları önlemenin mümkün olduğunu, bitkinin her sene belli bir dönemde polen yaydığını ifade eden Bozkurt, " Bitkinin polen yayma dönemi gece ve gündüzün göreceli uzunluğu ile ilişkilidir, yani hava koşullarından ziyade coğrafik yerleşime bağlıdır. Diğer yandan polen yayma dönemindeki hava koşulları, o sene içindeki üretilen ve yayılan polen miktarını etkileyebilir. Böylece, kuzeye doğru gittikçe polen yayma dönemi ve alerji mevsimi de daha geç başlar. Bahar ayları alerjilerin en yoğun yaşandığı mevsimdir" diye konuştu.

-"Astım bahar aylarında şiddetleniyor"

Burun, boğaz, göz kaşıntısı, hapşırma, geniz akıntısı ve saman nezlenin, alerjik belirtiler olduğunu aktaran Bozkurt, alerjik belirtilerin sıklıkla öksürük ve nefes darlığı gibi astım belirtilerine de eşlik edebileceğini  söyledi.

Astımın bahar aylarında şiddetlendiğini ifade eden Bozkurt, konuşmasına şöyle devam etti:

"Rüzgarlı havalarda çimen, çiçek, ağaç polenlerinin solunumla alınması daha kolay olduğu için bebekler ve çocuklar rüzgarsız havalarda parka ve gezmeye çıkarılmalıdır. Oyun parkı dönüşü çocuklara sabunsuz ılık duş aldırmak, deriye yapışan toz ve diğer alerjileri  uzaklaştıracağı için yararlıdır. Öğle güneşi alerjiyi artırır ve zararlıdır. Saat 11-15 arası çocuklar gölgede olmalıdır. Açık renk deri, saç ve göz rengi olan bebek ve çocuklar, güneş ışınlarına karşı çok hassastır. Güneşten korumaya özen gösterilmelidir." - Edirne

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Uzunköprü İlçe Sağlık Müdürü Yılmaz Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement