Vakıf Kültürü Öğrencilere Tiyatroyla Anlatıldı - Son Dakika
Kültür Sanat

Vakıf Kültürü Öğrencilere Tiyatroyla Anlatıldı

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Oyundan genel görüntüler Oyunu sahneleyen Gonca Gülay Aras ile röportaj Vakıf kültürü öğrencilere tiyatroyla anlatıldı Bulancak'ta, Vakıflar Genel Müdürlüğünün etkinliği olan Masalcı Vakıf Dede tiyatro oyunu Mürsel Gülmez Tiyatro Günleri'nde öğrencilerle buluştu Bulancak ilçesinde Vakıflar Genel Müdürlüğünün etkinliği olan Masalcı Vakıf Dede tiyatro oyunu Mürsel Gülmez Tiyatro Günleri'nde öğrencilerle buluştu.

18.05.2016 18:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Oyundan genel görüntüler

Oyunu sahneleyen Gonca Gülay Aras ile röportaj Vakıf kültürü öğrencilere tiyatroyla anlatıldı

Bulancak'ta, Vakıflar Genel Müdürlüğünün etkinliği olan Masalcı Vakıf Dede tiyatro oyunu Mürsel Gülmez Tiyatro Günleri'nde öğrencilerle buluştu

Bulancak ilçesinde Vakıflar Genel Müdürlüğünün etkinliği olan Masalcı Vakıf Dede tiyatro oyunu Mürsel Gülmez Tiyatro Günleri'nde öğrencilerle buluştu.

Atatürk Ortaokulu'nda, Gonca Gülay Aras tarafından yazılan ve Çetin Azer Aras tarafından yönetilen oyun, öğrenciler için sahnelendi. Masalcı Vakıf Dede oyununda öğrencilere vakıf kültürü ve vakıf bilinci aktarıldı.

Oyunu sahneleyen Aras, AA muhabirine, 155'inci Masalcı Vakıf Dede oyununu Mürsel Gülmez Tiyatro Festivali kapsamında Atatürk Ortaokulu'nda sahnelediklerini söyledi.

Bulancak'ta toplam 5 okulda Masalcı Vakıf Dede'yi oynayacaklarını dile getiren Aras, "Oyunumuz şu anda 30 ilde, 10 ilçede, 4 köyde Bulgaristan, Yunanistan ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde sahnelendi ve sahnelenmeye de devam edecek." dedi.

Aras, oyunun 6 Haziran'a kadar devam edeceğini ifade ederek, şunları kaydetti:

"170 oyunla sezonu tamamlayacağız. Oyunun amacı çocuklarımızda vakıf kültürü, vakıf bilincini uyandırmak. Vakıf kültürünü çocuklarımıza vermeye çalışıyoruz. Oyunumuz interaktif bir oyun. Oyunun içinde çocuklarımız da oynuyor, öğretmenlerimiz de oynuyor, misafirimiz olan, o yörenin belediye başkanı, valisi de oynuyor. Müzikli, danslı, eğlenceli ama bir o kadar da öğretici bir oyun."

Vakıf Kültürü Öğrencilere Tiyatroyla Anlatıldı
Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Vakıf Kültürü Öğrencilere Tiyatroyla Anlatıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement