Vakıflar, Arşiv Belgelerinde Adı Geçen Ülkelerin Fakirlerine de El Uzatacak - Son Dakika
Güncel

Vakıflar, Arşiv Belgelerinde Adı Geçen Ülkelerin Fakirlerine de El Uzatacak

Vakıflar Genel Müdürlüğüne ait arşiv belgelerinde adı geçen ülkelerin vatandaşı olan fakir ve garip hastalar, Türkiye'de ücretsiz sağlık hizmeti alabilecek.

19.02.2015 12:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Vakıflar Genel Müdürlüğüne ait arşiv belgelerinde adı geçen ülkelerin vatandaşı olan fakir ve garip hastalar, Türkiye'de ücretsiz sağlık hizmeti alabilecek.

Kamu Kurum ve Kuruluşlarının Ürettikleri Mal ve Hizmet Tarifeleri ile Bazı Kanunlarda Değişik Yapılmasına Dair Kanun'un birinci maddesinden muaf tutulacaklara ilişkin Bakanlar Kurulu kararı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Karara göre, Vakıflar Genel Müdürlüğüne ait arşiv belgelerinde adı geçen ülkelerin vatandaşı olup, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'yle vatandaşlık bağı bulunmayan fakir ve garip hastalara, Sağlık Bakanlığına bağlı sağlık kurum ve kuruluşları ile üniversitelere bağlı tıp fakültesi hastanelerinde sağlanacak muayene, teşhis ve tedavi hizmetleri, Sosyal Güvenlik Kurumu Sağlık Uygulama Tebliği'ne göre fiyatlandırılarak, Vakıflar Genel Müdürlüğüne fatura edilecek.

Kamu Kurum ve Kuruluşlarının Ürettikleri Mal ve Hizmet Tarifeleri ile Bazı Kanunlarda Değişik Yapılmasına Dair Kanunu'na göre, "gaziler, şehit ve gazi, dul ve yetimleri, özürlüler, öğrenciler ile 65 yaşını dolduran muhtaç, güçsüz ve kimsesiz Türk vatandaşları" hariç, kamu kurum ve kuruluşlarınca üretilen mal ve hizmetlerden herhangi bir kişi veya kuruma ücretsiz veya indirimli tarife uygulanmıyordu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Vakıflar, Arşiv Belgelerinde Adı Geçen Ülkelerin Fakirlerine de El Uzatacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement