Vali Bektaş Sarıgöl'de Kodlama Atölyesi Açtı - Son Dakika
Yerel

Vali Bektaş Sarıgöl'de Kodlama Atölyesi Açtı

Vali Bektaş Sarıgöl\'de Kodlama Atölyesi Açtı

Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, bir dizi açılış ve incelemelerde bulunmak için Sarıgöl ilçesini ziyaret etti.

23.05.2016 16:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, bir dizi açılış ve incelemelerde bulunmak için Sarıgöl ilçesini ziyaret etti. Sarıgöl Kodlama Atölyesinin açılışını yapan Vali Bektaş, kodlama projesinin öneminden bahsetti.

Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, Sarıgöl Anadolu İmam-Hatip Lisesinde Kodla Manisa Projesinin Sarıgöl Kodlama Atölyesini açtı. Törene Vali Bektaş'ın yanısıra Sarıgöl Kaymakamı Çetin Kılınç, Sarıgöl Belediye Başkanı Necati Selçuk, Sarıgöl İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Kılıç, daire amirleri, veliler ve öğrenciler katıldı.

Törende bir konuşma yapan Sarıgöl Kaymakamı Çetin Kılınç, kodlama atölyesinin önemini anlatırken, Manisa Valisi Erdoğan Bektaş yaptığı konuşmada Manisa'nın her ilçesinde Kodla Manisa Atölyeleri açmaya başladıklarını ve pilot il olduklarını belirterek, "Bakınız, kodla Manisa Projesi ile 5'inci ve 6'ncı sınıf öğrencileri artık kendi projelerini, kodlarını oluşturacaklar. Bu çok önemli bir çalışmadır. Bağlarımıza cep telefonu ile talimat vererek işlerimizi yapma imkanları bulacağız. Çocuklarımız bir bilgisayar oyunu almak için çok para ödemekteler. Oysa şimdi fırsatları var. Kendileri kodlamalarıyla yeni projeler oluşturabilecekler. Çocuklarımız bilgisayarla yapılan saldırılara karşı da kodlama yapacaklar. Amerika'da herkesin kodu var." dedi.

Sarıgöl Kodlama Atölyesinin açılışını yapan Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, atölyede öğrencilerden bilgiler aldı. Çalışmalarında öğrencilere başarılar dileyen Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, yapımı tamamlanmakta olan Sarıgöl Anadolu Lisesi binasını da gezerek yetkililerden bilgi aldı.

Vali Bektaş daha sonra Tırazlar Mahallesinde İş-Kur tarafından açılan halı dokuma kursunda da incelemelerde bulundu. Tırazlar Hüseyin Gümüşlü İlkokulunu da ziyaret eden Vali Bektaş, burada bir süre Hayırsever Hüseyin Gümüşlü ile sohbet etti. - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Vali Bektaş Sarıgöl'de Kodlama Atölyesi Açtı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement