Vali Büyükersoy Malazgirt'te - Son Dakika
Yerel

Vali Büyükersoy Malazgirt'te

Vali Büyükersoy Malazgirt\'te

Muş Valisi Vedat Büyükersoy, Malazgirt ilçesinde bir dizi gezi ve incelemelerde bulundu.

09.06.2014 09:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Muş Valisi Vedat Büyükersoy, Malazgirt ilçesinde bir dizi gezi ve incelemelerde bulundu.

Muş Valisi Vedat Büyükersoy, Bulanık ve Malazgirt ilçelerini ziyaret etti. İlk olarak Bulanık Kaymakamlığı'nı ziyaret eden Vali Büyükersoy, Bulanık Kaymakamı Ömer Şahin ile bir süre görüştükten sonra Malazgirt ilçesine geçti. Malazgirt kaymakamı Abdullah Atakan Atasoy tarafından karşılanan Vali Büyükersoy, Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (DAKA) tarafından 2009 yılı KOBİ Mali Destek Programı kapsamında desteklenen işletmeleri ziyaret etti. Tarım aletleri ve makineleri imalatında kapasite artırma ve ürün çeşitliliği projesi ile desteklen Tarım Makineleri İhtisas Sanayi Sitesini (TARMİSS) de ziyaret eden Büyükersoy, işletmeleri tek tek gezerek sahiplerinden bilgi aldı.

İşletme sahipleri, Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı tarafından desteklendiklerini ve bu sayede işletme kurduklarını ifade ettiler. Ayrıca buradaki DAKA projeleriyle sadece yurt içi değil yurt dışına da ürettikleri tarım makinelerini gönderdiklerini, bu sayede daha iyi kazanç sağladıklarını belirttiler.

Vali Büyükersoy ise, "Çok güzel işletmeler kurmuşsunuz, hepinizi takdir ediyorum. İşletmelerinizi gezip gördük, nerelerden nereye geldiğimizi, ülkemizin ekonomisinin düzeldiğini hep beraber görüyoruz. 2001 yılında çoğunuz bilirsiniz 1 milyar dolara muhtaç bir ülke konumundayken geçen sene mayıs ayında 130 milyar dolar yatırım yapan bir ülke konumuna yükseldik. Bunların hepsi demokrasimizin, ekonomimizin iyileştiğinin ve bu iyileşmenin vatandaşlarımıza yansıdığının bir göstergesidir. Çünkü demokrasi, ekonominin bir iklimidir. Biz siyasetçi değiliz, biz bürokratız. Ama gerçekleri de söylemek zorundayız. Sizler DAKA tarafından yapılan desteklemelerden faydalanmak için başvuruda bulundunuz ve bu desteklemelerden faydalanarak burada işletmeler kurdunuz. 300-350 civarında vatandaşımıza da ekmek kapısı açtınız. Sizleri tekrar tebrik ediyor, bol kazançlar diliyorum. Burada yapılan çalışmaların da birçok hemşehrimize örnek olmasını temenni ediyorum" dedi.

TARMİSS'teki incelemelerinin ardından Malazgirt Öğretmenevi ve Akşam Sanat Okulu'na geçen Vali Büyükersoy, kısa süre önce yapımı tamamlanan öğretmenevinde incelemelerde bulundu. Daha sonra Malazgirt Kümbet Camii inşaatına geçerek burada devam eden inşaat çalışmaları hakkında yetkililerden bilgi alan Büyükersoy, "Yapımı başlayıp da bitmeyen bir camii örneği yoktur. İnşallah kısa sürede bu camimiz de tamamlanıp, hizmete girecektir. Ancak önemli olan bu işte vatandaşlarımızın da emeğinin olması ki; daha bir kuvvetle sahiplenilsin" ifadelerini kullandı. - MUŞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Vali Büyükersoy Malazgirt'te - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement