Vali Büyükersoy, Yaralı İşçileri Ziyaret Etti - Son Dakika
Yerel

Vali Büyükersoy, Yaralı İşçileri Ziyaret Etti

Vali Büyükersoy, Yaralı İşçileri Ziyaret Etti

Muş Valisi Vedat Büyükersoy, Varto ilçesinde göstericiler tarafından taş ve sopalarla yaralan işçileri ziyaret etti.

10.06.2014 19:32

Muş Valisi Vedat Büyükersoy, Varto ilçesinde göstericiler tarafından taş ve sopalarla yaralan işçileri ziyaret etti.

Muş'un Varto ilçesinde terör örgütü yandaşları tarafından hendek kazılarak kapatılan yolu ulaşıma açan İl Özel İdaresi iş makinesi operatörleri, göstericiler tarafından taş ve sopalarla dövülüp hastanelik edildi. Varto Devlet Hastanesi'ne kaldırılan operatörler, oradan Muş Devlet Hastanesi'ne sevk edildi. Muş Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alınan işçileri ziyaret eden Vali Vedat Büyükersoy, yaralı olan her iki işçinin de sağlık durumunun iyi olduğunu söyledi.

Emniyet Müdürü Faik Aksu ve İl Özel İdare Genel Sekreteri Şeyhmus Yentür ile hastanede tedavi gören Mehmet Taş ve evinde istirahat eden Aydın Çavuş'u ziyaret eden Vali Büyükersoy, geçmiş olsun dileklerinde bulundu.

Bir elinde molotof, bir elinde taş bir elinde silah olanın barış istiyoruz demesinin inandırıcı olmadığını belirten Büyükersoy,"İşçimiz kendisi Muşlu Muş'un köyüne hizmet götüren iş makinesini kullanan bir işçimiz peki saldıran kim? Maalesef saldıranlarda Muşlu… Saldırınlar diyorlar ki "Biz barış istiyoruz" Bir elinde molotof, bir elinde taş bir elinde silah olanın barış istiyoruz demesine kim inanır. Toplumun kendi içinde kardeşlik hukukunu geliştirdiği ve herkesin bir birini sevdiği bir barışı istiyoruz ve bu barışta bu ülkede var. Barışı hep sevdik. Ama bizim işçimize taş atan molotof atan askerimize, polisimize kurşun sıkanın barıştan söz etmesi hiçte inandırıcı değil. Bakın üç kepçemizi ve bir kamyonumuzu yaktılar. Bunlara nasıl inanalım" diye konuştu

Göstericilere çağrıda bulunan Büyükersoy, "Bu 2 işçimiz aslında köylerimize hizmet götürmek için makine kullanan, dozer kullanan, kepçe kullanan operatörlerimizdir. Bunlar yıllardın o köylere hizmet etmiş arkadaşlarımızdır. Bunlardan ne istediklerini biz anlamış değiliz. Ben inanıyorum ki vatandaşımızda bunları görüyor. ve kendi iş dünyasında bunların hesabını da veriyordur diye düşünüyorum" dedi.

İşçilerin sağlık durumları çok iyi olduğunu dile getiren Vali Büyükresoy, "Eylemcilerden de yaralı yok askerimizden, polisimizden yarılı yok. Bu bizi çok memnun etti. Bizim için bütün insanlar değerli. Suçlu vatandaşlarımız olabilir ama suçlu vatandaşımızın bile burnu kanamasın istiyoruz. Burada karayolları iş makinesi zarar gördü bunlar bu millete hizmet etmek için devletimiz tarafından alınmıştır. Ama onlar o makineleri yaktılar, Aslında yaktıkları bu milletin hizmetidir. Bu millete hizmet vermek için orada çalışmak için bulunan makineleri yaktılar. Bu kabul edilebilir bir şey değil. Bunun da milletin iç dünyasında mutlaka hesabı sorulacaktır. Kendi iç dünyasında kalbinde günlünde bunun hesabı sorulacaktır" ifadelerini kullandı. - MUŞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Vali Büyükersoy, Yaralı İşçileri Ziyaret Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement