Vali Çınar, Gelibolu Yarımadası'nda İncelemelerde Bulundu - Son Dakika
Yerel

Vali Çınar, Gelibolu Yarımadası'nda İncelemelerde Bulundu

Çanakkale Valisi Ahmet Çınar, Gelibolu Yarımadası'nda incelemelerde bulundu.

31.01.2015 09:21

Çanakkale Valisi Ahmet Çınar, Gelibolu Yarımadası'nda incelemelerde bulundu.

Eceabat Kaymakamı Nurettin Dayan ve Gelibolu Yarımadası Tarihi Alan Başkanı Mehmet Gürkan tarafından karşılanan Çınar, bölgede çalışan personelle görüştü, yapılan çalışmaları değerlendirdi.

Çınar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Çanakkale Savaşları'nın 100'üncü yıla fiilen girildiğini söyledi.

Etkinlikler için hazırlıkların sürdüğünü anlatan Çınar, şöyle konuştu:

"Cumhurbaşkanlığımız, hükümetimiz, Dışişleri Bakanlığımız, Başbakanlığımız, Valiliğimiz, bütün devlet ve sivil toplum kurum kuruluşları ve şehir olarak 100'üncü yıl hazırlıklarının bir yıla yaygın olarak kutlanması için hazırlıklarımızı tamamladık. Çalışmalarımızın bir kısmı tamamlandı, bir kısmı ise devam ediyor. Özellikle önümüzde 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi kutlanacak. Ardından neredeyse dünyanın bütün ülkelerinden devlet başkanlarının, liderlerin ve uluslararası kuruluşların başkanlarının davet edildiği 24 Nisan'daki büyük etkinlikle ilgili sürekli toplantılar düzenliyoruz. Şekillenen programı değerlendiriyoruz. Her şeyin iyi ve güzel geçeceğine inanıyoruz. Bu çalışmaları yerinde değerlendirmek üzere Tarihi Alan Başkanlığını ziyaret ettik. Ekip arkadaşlarımızla gelinen son noktayı değerlendirdik. Bizler heyecanlıyız, elimizden geleni yapacağız ve hep birlikte işin üstesinden geleceğiz. Taraf ülkelerle ortak olarak planlanan 24-25 Nisan'daki Anzak Törenleri'ne 10 bin 500 kişi katılacak. Törenlerin yapıldığı alanın dar olması nedeniyle şehrin değişik noktalarında video canlı yayın yöntemiyle de töreni izlemek isteyen 5-10 bin kişi daha gelebilir ama yıl itibarıyla bu yoğunluk her daim böyle olmayacak. Yıl içinde 50 binler, 100 binler, sadece bu törenler ya da bu alanı ziyaret etmek için gelecek."

Gürkan ise 100'üncü yılda tüm taraflar bir araya gelerek toplantılarda Çanakkale Zaferi törenlerinin iyi bir şekilde gerçekleştirmek ve yıl boyunca etkinliklerin yapılması için çalışmalar yürüttüklerini ifade etti. - Çanakkale

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Vali Çınar, Gelibolu Yarımadası'nda İncelemelerde Bulundu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement