Vali Çınar ve Komutanlardan Halk Ziyareti - Son Dakika
Yerel

Vali Çınar ve Komutanlardan Halk Ziyareti

Vali Çınar ve Komutanlardan Halk Ziyareti

Bitlis Valisi Ahmet Çınar, yaşanan darbe girişimin ardından komutanlarla birlikte Tatvan ilçesinde halkı ziyaret etti.

20.07.2016 18:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bitlis Valisi Ahmet Çınar, yaşanan darbe girişimin ardından komutanlarla birlikte Tatvan ilçesinde halkı ziyaret etti.

Ülke genelinde yaşanan darbe girişiminin ardından ziyaretlerde bulunan Vali Çınar, bu kapsamda Bitlis İl Jandarma Komutanı Albay Mustafa Gezer ve Tatvan 10. Komando Tugay Komutan Vekili Taner Dinç Yürek ile birlikte Tatvan Kaymakamlığı ve halk ziyaret gerçekleştirdi. Tatvan ziyaretine ilk olarak Tatvan Kaymakamlığı'nda başlayan Vali Çınar'ı Kaymakam Murat Erkan, Belediye Başkanı Fettah Aksoy, kurum amirleri ve STK temsilcileri karşıladı. Kendisini bekleyen kurum amirleri ve STK temsilcileri ile tek tek tokalaşan Vali Çınar, daha sonra kaymakamlık makamına geçerek burada açıklamalarda bulundu.

"Büyük milletimizin çocukları olarak büyük bir belayı başımızdan defettik" diyen Vali Çınar, "Bu halk düşmanları, bu millet düşmanları, bu vatan hainleri, bu emperyalizmin kucağına oturup asker ocağına, Peygamber ocağına tüküren Fetullahçı dediğimiz terör örgütünün mensupları ve ona destek veren bir kısım kesimler hep birlikte çok tehlikeli bir işe kalkıştılar. Allah şükür yenildiler. Bu küçük grubun devletin büyük imkanlarıyla milletin kalbine saldırdığı bu hareket, milletimizin her şeyden önce meseleye sahip çıkmasıyla, kamu görevlilerinin bu meseleye ve vatana sahip çıkmasıyla; valilerin, kaymakamların, hakimlerin, savcıların, emniyet teşkilatımızın, ordunun içinde büyük kesimini teşkil eden büyük generale kadar vatanperver askerlerimizin meseleye çok ciddi olarak karşı durmalarıyla Allah'a şükür bu belayı def etmiş olduk. İlimizde de diğer illerde yaşananların benzeri yaşandı. Emekleri, gayretleri ve cesaretlerinden dolayı STK'larımıza, Bitlislilere, halkımıza ve toplamda da Türk milletimize minnettarız. Hepimizin geleceği çok daha aydınlık olacaktır. Bitlisliler şunu bilmeli ki ordumuzun her bir ferdi kıymetlidir, asker ocağı her birimiz için kutsaldır. Askerlerimizin, subaylarımız, en üstteki subaydan en alttaki ere kadar hepsi baş tacıdır. İçerden bir örgüt mensubiyetiyle haince kalkışma yapan grup büyük oranda bertaraf edilmiştir. Bunlardan gizli kalanlar için de komutanlarımız burada canla başla çalışıyorlar. Hiçbir ihmal göstermeden tespit edilen her bir askeri personel derhal görevinden alınmaktadır. Bu vatanperver, bu cesur askerlerimiz milletimizle beraber olmasaydı elbette ki işimiz bu kadar kolay olmayacaktı. Devletin her kesimi, milletin, halkın her kesimi şehrimizde bütün Bitlisliler, bütün polisler, bütün askerler bir olmak suretiyle hiç göz açtırmadan, hiç nefes aldırmadan bu memleket, bu vatan ve bu millet, bu hainlerin dersini vermiştir. Elebaşlarının tamamı tutuklanırken, gizli kalanlarda hem emniyet teşkilatı hem de istihbarat birimlerimiz tarafından araştırılmaktadır. Peyderpey tespit edilenler hukukun önünde hesap vermek için adli mercilere teslim edilmektedir" diye konuştu.

Vali Çınar, kaymakamlık ziyaretinin ardından Kaymakam Murat Erkan, Belediye Başkanı Fettah Aksoy, STK temsilcileri ve kurum amirleri ile birlikte esnaf ziyareti yaparak, ilçe merkezinde bulunan bir çay bahçesinde vatandaşlarla hem çay içti hem de sohbeti yaptı.

Yaşanan darbe girişiminin ardından gösterdikleri sağduyu örneği ve darbeye karşı desteklerinden ötürü ilçe halkına teşekkürlerini ileten Vali Çınar, devlet ve halk dayanışması sayesinde büyük bir darbe girişiminin bertaraf edildiğini ifade etti.

Tatvan Belediye Başkanı Fettah Aksoy ise, darbe girişiminin başladığı ilk saatten itibaren tüm ilçe halkı ile birlikte sokağa çıkarak demokrasi nöbetleri tutmaya başladıklarını söyledi. Demokrasi nöbetlerinin halen devam ettiğini ifade eden Başkan Aksoy, "Siz değerli halkımız bizleri, vatanımızı, hükümetimizi ve devletimizi sahipsiz bırakmayarak bu terör çetesine pirim vermediniz. Ben bu değerli iradeyi gösteren halkımıza teşekkür ediyorum" dedi. - BİTLİS

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Vali Çınar ve Komutanlardan Halk Ziyareti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement