Vali Mutlu Restore Edilen Polis Merkezini Açtı - Son Dakika
Güncel

Vali Mutlu Restore Edilen Polis Merkezini Açtı

Beyoğlu ilçe Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Taksim Polis Merkezi Amirliği olarak kullanılan tarihi bina restore edilerek yeniden hizmete açıldı.

10.04.2014 16:09

Beyoğlu ilçe Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Taksim Polis Merkezi Amirliği olarak kullanılan tarihi bina restore edilerek yeniden hizmete açıldı.

İstanbul Valiliği ve Beyoğlu Belediyesi tarafından yaptırılan restorasyon nedeniyle yaklaşık bir yıldır hizmet verilemeyen binanın açılışı için yapılan törene İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İl Emniyet Müdürü Selami Altınok, Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan ile polis merkezinde görevli polisler ve polis müdürleri katıldı. Törende bir konuşma yapan Hüseyin Avni Mutlu, emniyet teşkilatının 169. kuruluş yıldönümünü kutladı. Vali Mutlu, "10 Nisan polis teşkilatımızın kuruluş günü olması nedeniyle bugün çok hususi bir gün. Maziye bakıldığında milletin, devletin hukukuna sahip çıkan ve insanlarımızın güvenliği, huzuru canı, malı için canıyla kanıyla hizmet veren bu teşkilatın şanlı bir tarihini görüyoruz. Emniyet teşkilatımıza bu yoğun mesai içerisinde göstermiş olduğu fedakarlık münasebetiyle en içten şükranlarımı iletiyorum" dedi.

"KÜLTÜREL VE TARİHİ MİRASIMIZA SAHİP ÇIKIYORUZ"

İstanbul'un bir tarih ve kültür şehri olduğunun altını çizen Vali Mutlu, "Böylesi dünya incisi bir şehirde sahip çıkmamız gereken değerlerin başında kültürel ve tarihi mirasımız geliyor. Bu güzel semtin içerisinde bu tarihi binayı belediyemiz, emniyetimiz ve valiliğimizin gayretleriyle güzel bir hale getirdik. Burada çalışacak personel çok daha güzel bir binanın içinde görev yapacak. İstanbul'da 200'e yakın tarihi binada restorasyon ve rölöve çalışmaları devam ediyor" diye konuştu.

İl Emniyet Müdürü Selami Altınok da emniyet teşkilatının 169 yıldır onurla, şerefle huzur ve güvenliğin sağlanması için mücadele ettiğini belirterek, "Bugüne kadar vatan, bayrak ve görev uğruna şehit olan polislerimizi rahmetle anıyorum. Bu binayı daha iyi hizmet verilebilir ve yaşanabilir hale gelmesinde emeği olanlara teşekkür ediyorum. Beyoğlu'na hayırlı uğurlu olsun" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Hüseyin Avni Mutlu, Selami Altınok ve Ahmet Misbah Demircan kurdeleyi keserek Taksim Polis Merkezi Amirliği'nin açılışı yapıldı. Vali Mutlu ve beraberindekiler, restorasyonu tamamlanan binayı gezdi.

EA (MK) - İstanbul

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Vali Mutlu Restore Edilen Polis Merkezini Açtı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement