Vali Şerif Yılmaz: Müteşebbisler, Avrupa Birliği Fonlarını Mutlaka Değerlendirmeli - Son Dakika
Yerel

Vali Şerif Yılmaz: Müteşebbisler, Avrupa Birliği Fonlarını Mutlaka Değerlendirmeli

Vali Şerif Yılmaz: Müteşebbisler, Avrupa Birliği Fonlarını Mutlaka Değerlendirmeli

Kütahya Valisi Şerif Yılmaz, müteşebbislerin, Avrupa Biriliği (AB) fonlarını mutlaka değerlendirmeleri gerektiğini söyledi.

10.10.2015 13:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kütahya Valisi Şerif Yılmaz, müteşebbislerin, Avrupa Biriliği (AB) fonlarını mutlaka değerlendirmeleri gerektiğini söyledi.

Vali Yılmaz, Tarım ve Kırsal Kalkınma Destekleme Kurumu (TKDK) Kütahya İl Koordinatörlüğü tarafından 14'üncü Çağrı Sözleşme imza törenine katıldı.

Devletin her zaman vatandaşının yanında olduğunu vurgulayan Valimiz AB fonlarından gelen paranın kullanılması yönünde hep birlikte gayret edilmesi gerektiğini ifade etti. Yılmaz, "Gerek kendi mali kaynaklarımız, gerek merkezi hükümet bütçesi, gerek Avrupa Birliği (AB) fonlarıyla beraber tarımın her alanında vatandaşımızın yanında olduğumuzu bilmeniz lazım. Biz üreticimizin, çiftçimizin her zaman yanındayız. İşlerin kolaylaşması adına tüm arkadaşlarımız seri şekilde bu kaynakların size aktarılması için gayret gösterdi. Kullanılan kaynak kendi öz kaynağımızın, milli bütçemizin dışında AB fonlarından gelen para. Bu kaynağın kullanılması için bir süre var. Bu süre içerisinde kullanmazsanız para gidiyor. Bu imkan elimizdeyken bunu kendi insanımıza aktarılması yönünde hepimizin gayret göstermesi gerekiyor. Bizim projeli hayata geçişimizde zaman içinde alışkanlık edinmemiz gerekecek. Proje hazırlanmasında sizler yaşadınız, çok fazla alışık olmadığımız bir sistem. 30 aya yakın burası, yine aynı şekilde Zafer Kalkınma Ajansı'nda sanayicilerimizle ilgili aynı usulleri içeren dosya hazırlama sistemine başladık. O açıdan baktığımızda bizim bunlara alışmamız lazım.Bizim bu kaynakları hayata geçirebilmemiz için de üretmek için gayret göstermemiz gerekiyor" dedi.

"Dünya ile rekabet etmek için üretmeliyiz" diyen Vali Şerif Yılmaz, "Komple düşündüğümüz zaman eksiklerimizi gidermiş olacağız. Aldığınız destekler üreticimizin direkt cebine giren para. Türkiye'deki mevcut sütün büyük oranı heba oluyor. AB normlarında üretemediğiniz için süt hiçbir işe yaramıyor. Geleneksel şekilde ürettiğimiz, makinesiyle, taşımasıyla ilgili geçen sürede o normlara uymadığınız zaman ne kadar ürettiğinizin anlamı yok. Yaptığınız projeler bizim üreticimizi direkt ilgilendiren projelerdir. Sadece sizleri ilgilendirmiyor. Burada hayvancılık yapan tüm insanlarımızın işletmesiyle ilgili, süt toplama merkezleriyle ilgili bunların hayata geçmesi lazım ki ürettiğimiz ürünlerin nihai ürün olarak da vatandaşımıza ulaşması gerekiyor. Bu nedenle projeleri ben çok anlamlı buluyorum. Yeter ki yapılan iş bizim insanımıza, milletimize, devletimize hayırlı olsun. Üretmemiz lazım. üretmeden hiçbir şey yapma şansımız yok. Üretmediğimiz zaman millet olarak, devlet olarak dünya ile rekabet etme şansımız yok. Bu rekabet için hepimizin çalışması gerekiyor" ifadelerini kullandı. (EFE) - KÜTAHYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Vali Şerif Yılmaz: Müteşebbisler, Avrupa Birliği Fonlarını Mutlaka Değerlendirmeli - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement