Vali Tapsız, Gündemi Değerlendirdi - Son Dakika
Yerel

Vali Tapsız, Gündemi Değerlendirdi

Vali Tapsız, Gündemi Değerlendirdi

Kilis Valisi Süleyman Tapsız, seçimlerin 30 Mart günü yapılacağını, bu seçimin ‘Barış İçerisinde Yarış’ sloganı ile olmasını istediklerini söyledi.

14.02.2014 13:54

Kilis Valisi Süleyman Tapsız, seçimlerin 30 Mart günü yapılacağını, bu seçimin 'Barış İçerisinde Yarış' sloganı ile olmasını istediklerini söyledi.

Vali Tapsız, Polisevinde kahvaltılı düzenlediği toplantıya; Vali Yardımcısı Ahmet Karatepe, Garnizon ve İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Necmi İnce, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mustafa Bolat ve basın mensupları katıldı.

Vali Tapsız; Kilis'te, hoşgörülü bir seçim atmosferi içerisinde geçmesini istediklerini belirterek, "Emniyet ve Jandarma ekipleri olarak tüm tedbirleri almış durumdayız" dedi.

Türkiye'ye sığınan Suriyeliler hakkında bilgi veren Tapsız, Suriyeli sığınmacıların sayısının her geçen gün arttığını belirtti.

Kilis merkez ve kamplarda kalan Suriyelilerin sayısının 90 bini bulduğunu ifade eden Tapsız, "Kilis'in nüfusu kadar Suriyeli sığınmacı kentte yaşıyor. Kilis'te Suriyelilerin durumunda çok büyük sıkıntı yaşanmıyor. Suriyeliler 81 ile dağılmış durumda. Biz elimizden geldiği kadarıyla kendilerine yardımcı olmaya çalışıyoruz. Şu ana kadar kentimizde çok büyük sorunla karşılaşmadık" diye konuştu.

Sınır güvenliği konusunda hassas olduklarını dile getiren Tapsız, sınır güvenliği konusunda en çok tedbir alan ilin Kilis olduğunu belirtti.

Sınır güvenliği konusunda çalışmaların devam ettiğini kaydeden Tapsız, "Işıklar, tel örgüler ve belirli bir alanda duvar örülüyor. Alınan tedbirler konusunda özellikle son zamanlarda insan kaçakçılığı oluyor. Bununla ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Suriyeliler, insan kaçırma konusunda organize ediliyor. Yasa dışı girişler olabiliyor. Araçlarla girişler yapılıyor. Bu geçişleri önlemek için hendek kazdık. Sınıra yakın bir yerde duvar ördük. Şu anda çok az geçişler oluyor. Önlemlerin çok büyük faydasını görüyoruz" şeklinde konuştu.

Çobanbey beldesinde bir müddet önce IŞİD ve Suriyeli Türkmenler arasından çatışmaların yaşandığını anımsatan Tapsız, yaşanan çatışmalar sonrası Kilis'e 3 bin 774 Suriyeli Türkmen'in giriş yaptığını, çatışmalar sonrası Türkmenlerin büyük bölümünün Suriye'nin kuzeyine kaçtığını kaydetti.

Esselame Sınır Kapısı yakınında kurulan çadırlarda yaşanan insan sayısının 30 bini bulduğunu ifade eden Tapsız, Azez ilçesine bağlı Şemmarin ve Esselame bölgelerine konteyner yapılacağını ve bu konuda çalışmaların devam ettiğini söyledi.

Yapılacak kamlarda Kilis Valiliği'nin organizasyonunda sivil toplum kuruluşlarının katkısıyla olacağını dile getiren Tapsız, şu anda altyapı, çadır ilaç ve Suriyelilere yemek çıkarılması konusunda valilik olarak destek verdiklerini belirtti. - KİLİS

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Vali Tapsız, Gündemi Değerlendirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement