Vali Toprak Pamucak'ta İncelemede Bulundu - Son Dakika
Yerel

Vali Toprak Pamucak'ta İncelemede Bulundu

İzmir Valisi Mustafa Toprak, Selçuk ilçesindeki Pamucak sahilinde yapılması planlanan tüm çalışmaların bu yıl içerisinde yapılacağını belirtti.

24.04.2015 17:02

İzmir Valisi Mustafa Toprak, Selçuk ilçesindeki Pamucak sahilinde yapılması planlanan tüm çalışmaların bu yıl içerisinde yapılacağını belirtti.

Selçuk Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Toprak, bölgedeki bozuk olan yolların yanı sıra bisiklet yolu, yaya yolu ile arıtma tesisi ve kanalizasyon şebekesi için düşünülen alanlarda incelemede bulundu.

Pamucak'ta turizme yönelik yapılması planlanan tüm çalışmaların bu yıl içerisinde başlatılacağını kaydeden Toprak,  projelere ilişkin yetkililerden bilgi aldı.

Pamucak Alt Yapı ve Çevre Düzenlemesi Projesi kapsamında İZSU ile yapılan görüşmeler sonucunda Pamucak oteller bölgesine arıtma tesisi yapılacak. Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın yetkilendireceği şekilde yapılacak arıtma tesisi ve kanalizasyon şebekesi için yer tespit çalışmaları yapan heyet, Pamucak yolunun güneyi ile Antik Kanal arasında kalan arazinin arıtma tesisi ve kanalizasyon şebekesi için tahsis edilebileceği konusunda ortak karar aldı.

Açıklamada Selçuk Belediye Başkanı Zeynel Bakıcı'nın şu sözlerine yer verildi:

" Maliye Bakanlığı'na ait söz konusu arazinin tahsis edilmesi ile birlikte Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü alanla ilgili çalışmalar yapacak. Daha sonra söz konusu yapının jeolojik etüt yapımı ve imar planlarının onaylanması ile birlikte İZSU tarafından Pamucak bölgesinde arıtma tesisi ve kanalizasyon şebekesi yapımına başlanacak."

Ayrıca Pamucak'taki eski yapıların yıkımı gerçekleştirildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Vali Toprak Pamucak'ta İncelemede Bulundu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement