Vali Turhan Bigadiç'te - Son Dakika
Yerel

Vali Turhan Bigadiç'te

Vali Turhan Bigadiç\'te

Balıkesir Valisi Ahmet Turhan, ekonomik sıkıntılar nedeniyle okumayan hiçbir çocuk olmayacağını bildirdi.

27.03.2013 19:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Balıkesir Valisi Ahmet Turhan, ekonomik sıkıntılar nedeniyle okumayan hiçbir çocuk olmayacağını bildirdi. Bigadiç ilçesini ziyaret eden Vali Turhan, ilçedeki kamu yatırımlarını yerinde inceledi, kurum yetkililerinden çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Vali Ahmet Turhan ilk olarak gittiği Bigadiç Kaymakamlığında Kaymakam ve ilçedeki daire müdürleri ve birim amirleri tarafından karşılandı. Vali Turhan makamda Kaymakam Süleyman Yıldırım'dan brifing aldı.

Vali Ahmet Turhan, Bigadiç'in eğitimden sağlığa, tarımdan-ulaşıma kadar tüm konularıyla ilgili yapılması gereken çalışmalara dair Kaymakam ve daire müdürlerine talimatlar verdi. Vali Turhan, önemli yatırımların bulunduğu bu ilçenin kamu hizmetleri açısından hem şanslı hem sorunsuz olduğunu söyledi. Kaymakamlıktaki açıklamasında eğitim konusundaki hassasiyetini dile getiren Vali Ahmet Turhan, "Ekonomik sebeplerle okumayan çocuk olmayacak. Kalacak yer problemi olan çocuklarımız Sosyal Yardımlaşma tarafından bulunan evlerde kalarak eğitimlerine devam edecek. Her ortaokulun öğrencileri okul müdürleri tarafından takip edilerek liseye gitmeleri sağlanacak, liseye gidemeyen öğrenciler Milli Eğitim Müdürlüğü'ne rapor edilecek. Eğitim konusunda il genelinde ilk ve orta dereceli okulları ayırıyoruz. Bu ayırma işlemini yaparken sınıfları bölmeden öğretmenleri ile birlikte yapıyoruz, yani öğrenciler mevcut öğretmenlerinden ayrılmıyor. Bu çalışmayı il genelindeki tüm okullarımızda hayata geçireceğiz. Milli Eğitim Müdürlüklerimizdeki tüm yetkililer içinde performans değerlendirmeleri yapacağız. Sosyal faaliyetin bulunmadığı yerde başarı olmaz. Sosyal, kültürel, sportif faaliyet yapmaz isek çocuğumuz iyi bir lise, üniversite kazanabilir ama mutlu olmaz, arkadaşları ile iletişim kuramayabilir. Biz eski sistemdeki bilgi yarışmaları, kültür ve sportif faaliyetlerini yeniden okullarımıza getireceğiz" diye konuştu.

Vali Ahmet Turhan, Tarım ve Köyişleri Bakanlığınca uygulamaya konulan 'Targel' projesinde görev alan mühendis ve veteriner hekimlerin köyde olması gerektiğini, bunun böyle olması için bizzat talimat verdi. Vali Turhan, "Personel köylü ile beraber yaşayacak, köylüye tarım tekniğini anlatacak" dedi.

Bigadiç Kaymakamı Süleyman Yıldırım, kaymakamlık binası içerisinde Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı bürosunu gezdirdiği Vali Ahmet Turhan'a Vakıf bürosunun yanına yaptırdıkları "Anne Dinlenme Odası"na gösterip bilgi verdi. İlçe merkezi ve köylerden gelen özellikle kadınların kimi zaman çocuklarıyla beklerken zorluk yaşadığını, onlar için böyle bir proje geliştirip uyguladıklarını, annelerin bu odada dinlenirken çocuklarını da emzirip istirahat edebildiklerini söyledi. Vali Ahmet Turhan, Kaymakam Yıldırım'ı Hükumet Konağı'na engelli ve yaşlı vatandaşlar için yaptırılan asansörle ilgili; Engelli vatandaşların engellerini ortadan kaldırarak, kamu hizmetlerinden daha rahat faydalanmalarını sağlamaya çalışılmasının örnek bir davranış olduğunu belirterek tebrik etti. Kaymakamlıktan sonra Bigadiç Belediyesini ziyaret eden Vali Turhan, Belediye Başkanı Mustafa Göksel'den çalışmalarla ilgili bilgi aldı. Başkan Göksel, belediye olarak kamu kurumlarına hiç borçlarının bulunmadığını söyledi. Ahmet Turhan, yerel yönetimler ile merkezi yönetimin işbirliğinin çok güzel sonuçlar verdiğini vurguladı. Vali Turhan programına İlçe Emniyet Müdürlüğü ve İlçe Jandarma Komutanlığı ziyaretleriyle devam etti. Bigadiç İlçe merkezindeki inşaatları denetleyen Vali Turhan, huzurevi inşaatı olarak başlatılan ancak daha sonra milli eğitime devredilen Şahin Tepesindeki İmam Hatip Ortaokulu yurt inşaatını inceledi. Kapalı spor salonu inşaatını gezerek yetkililerinden bilgiler aldı. Toplam 25 dönümlük alanda 5 bin metrekare kapalı alana yapılan 75 yataklı modern bir devlet hastanesini denetledi.

KINALI KEKLİK SEVDİ

Vali Ahmet Turhan Bigadiç'te Kınalı Keklik Yetiştirme Tesisini de gezdi. Burada, Yaşam Alanlarını Koruma ve Yaşatma Derneği (YAŞAD) başkanı Hakkı Kurtuluş Demir'den bilgi aldı. Bigadiç'te av ve doğa turizmini geliştirmeyi, turizm potansiyelini tüm yıla yaymayı hedeflediklerini vurgulayan YAŞAD başkanı, projeyle turizm sektöründe bölgenin rekabet gücünü artırmayı ve ekonomik gelişime yönelik yenilikçi uygulamaların desteklenmesini amaçladıklarını söyledi. Hakkı Kurtuluş Demir, Bigadiç'te hızla gelişen termal turizme av ve doğa turizmi ile katkı verme düşüncesinde olduklarını belirtti. Demir daha sonra Vali Turhan'a kınalı keklikleri göstererek, keklik yavruları ile büyümelerinin çeşitli aşamaları hakkında bilgiler verdi. Kekliklerin kümesi önünde yumurtaları gösterdi.

Vali Ahmet Turhan, Bigadiç ilçesindeki ziyaretine Bigadiç Bor İşletme Müdürlüğüyle devam etti, burada yetkililerden geniş bilgi aldıktan sonra Eti Maden Bor Öğütme Tesisini gezdi. Buradaki incelemesinde bor cevherinin öğütüldüğü dev değirmen hakkında bilgi alan Vali Turhan, cevherin öğütülüp big-baglar ile müşteriye hazır hale getirildiği sistemi inceledi.

Vali Ahmet Turhan, Bigadiç'teki Eti Maden İşletmesinin özellikle ilçeye ve ülke ekonomisine büyük katkı sağladığını söyledi.

Vali Ahmet Turhan'ın Bigadiç ilçesine yaptığı ziyarette; İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Salih Göldal, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü İlhan Aslan, Defterdar Yakup Yıldırım, İl Milli Eğitim Müdürü Sabri Caner, Kamu Hastaneleri Birliği (KHB) Genel Sekreteri Hasan Yılmaz, İl Sağlık Müdürü Mustafa Alp Akoğlan, İl Kültür ve Turizm Müdürü Prof. Dr. Abdullah Soykan, İl Müftüsü Turgut Açari, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Bayram Ali Alanlı, Halk Sağlığı Müdürü Hülya Ertür ile İl Özel İdaresi genel sekreter yardımcısı Mustafa Kelemençe hazır bulundular.

(YU)

27.03.2013 19: 30: 10

TSI

NNNN - BALIKESİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Vali Turhan Bigadiç'te - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement