Vali Tutulmaz, Şirvan'da İncelemelerde Bulundu - Son Dakika
Güncel

Vali Tutulmaz, Şirvan'da İncelemelerde Bulundu

Vali Tutulmaz, Şirvan\'da İncelemelerde Bulundu

Siirt Valisi Mustafa Tutulmaz, Şirvan ilçesini ziyaret ederek incelemelerde bulundu.

10.02.2017 11:25

Siirt Valisi Mustafa Tutulmaz, Şirvan ilçesini ziyaret ederek incelemelerde bulundu.

Şirvan Kaymakamlığını ziyaret eden Vali Tutulmaz, ilçede göreve yeni başlayan Kaymakam Haktan Gökçekuyu'ya hayırlı olsun dileğinde bulundu.

Kaymakam Gökçekuyu'dan yürütülen çalışmalar hakkında bilgi alan Tutulmaz, kurum müdürleri ile ilçenin sorunlarını görüştü.

İl genelinde kamusal alanda yapılan yatırımlara dikkat çeken Tutulmaz, kaynakların etkin, verimli kullanılmasını ve yatırımların iyi denetlenmesini istedi.

Tutulmaz, halka daha etkin bir kamu hizmeti sunmak amacıyla Şirvan'a yeni bir hükümet konağının yapılması amacıyla Bakanlık nezdine girişimlerde bulunulduğunu söyledi.

Şirvan Gençlik Merkezi ve Çok Amaçlı Toplum Merkezi'nin donanım olarak güçlendirilmesi gerektiğine vurgu yapan Vali Tutulmaz, gençlere ve kızlara daha etkin hizmet verilmesi gerektiğini belirtti.

İlçede Köylerin Altyapısının Desteklenmesi (KÖYDES) ve Güneydoğu Anadolu Projesi (GAP) kapsamında yürütülen projelere valilik olarak destek olacaklarını kaydeden Tutulmaz, "Köylerimizde karla mücadelede, İl Özel İdarenin tüm imkanlarının seferber edildiğini, Ormanlı ve Kayahisar köylerimizde çığ nedeniyle zarar gören ailelerimize bütçe imkanları dahilinde kaymakamlığımızca yardım yapılacaktır." diye konuştu.

İlçe genelinde taşımacılık eğitiminin iyi denetlenmesi gerektiğini belirten Tutulmaz, Güvenlik Korucusu alımında da gerekli hassasiyet ve özenin gösterilerek, alımların mevzuat çerçevesinde yapılacağını sözlerine ekledi.

Daha sonra Şirvan İlçe Nüfus Müdürlüğünü ziyaret eden Siirt Valisi Tutulmaz, "Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı Yaygınlaştırma Projesi" kapsamında vatandaşların yeni kimlik kartı müracaatlarını inceledi, yetkililerden bilgi aldı.

Kaymakamlık ziyaretinin ardından incelemelerine İlçe Emniyet Amirliği ve İlçe Jandarma komutanlığını ziyaret ederek sürdüren Tutulmaz, ilçenin güvenlik ve asayişi ile ilgili toplantı gerçekleştirdi.

Tutulmaz, Siirt ilinin bölgede bir huzur adası konumunda olmasının ana kaynağı devlet ve halk kucaklaşmasının yanı sıra il genelinde alınan güvenlik ve asayiş tedbirlerinin etkili olduğunu kaydetti.

Vali Tutulmaz'ın ilçe ziyaret programına, İl Emniyet Müdürü Mustafa Tokyay, İl Jandarma Komutan Yardımcısı Albay Volkan Yılmaz eşlik etti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Vali Tutulmaz, Şirvan'da İncelemelerde Bulundu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement