Valiliğin Bastırdığı Derginin Kapağında Dopingli Pehlivanın Fotoğrafının Yer Alması - Son Dakika
Güncel

Valiliğin Bastırdığı Derginin Kapağında Dopingli Pehlivanın Fotoğrafının Yer Alması

Valiliğin Bastırdığı Derginin Kapağında Dopingli Pehlivanın Fotoğrafının Yer Alması

Edirne Valisi Duruer: "(Edirne Dergisi) Derginin kapağındaki fotoğraf Ali Gürbüz'ü ön plana çıkarmak için basılan bir fotoğraf değildir. Bunda bir kasıt olması mümkün değildir zaten. Önemli o...

19.11.2013 13:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Edirne Valisi Hasan Duruer, Edirne Valiliğinin bastırdığı Edirne Dergisi'nin kapağında dopingli olduğu için altın kemeri elinden alınan Ali Gürbüz'ün fotoğrafının yer almasına ilişkin, "Derginin kapağındaki fotoğraf Ali Gürbüz'ü ön plana çıkarmak için basılan bir fotoğraf değildir. Bunda bir kasıt olması mümkün değildir zaten. Önemli olan Kırkpınar'dır" dedi.

Duruer, Basın Yayın Enformasyon İl Müdürlüğünün polisevinde düzenlediği, "2013 Değerlendirme" toplantısında, 2013'te kentte yapılan çalışmaları değerlendirdi ve gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Göreve geldiği günden bu yana Balkanlarda pek çok çalışma yaptıklarını belirten Duruer, Balkanlardaki Müslüman Türklerin de Edirne'de düzenlenen çeşitli programlara katıldığını söyledi.

Duruer, kentin tarihi yapısına uygun restorasyon ve çevre düzenleme çalışmaları yaptıklarını, şehirdeki tüm kamu kurum ve kuruluşların işbirliğiyle çalışmalar yürüttüklerini vurguladı.

Bir gazetecinin "Son üç yılın başpehlivanı Ali Gürbüz'ün dopingli çıkması nedeniyle altın kemeri alınmıştı. Edirne Valiliğinin çıkardığı derginin kapağında Ali Gürbüz'ün fotoğrafı yer alıyor. Acaba bir yanlışlık mı oldu?" sorusuna Duruer, şu yanıtı verdi:

"O fotoğraf, Kırkpınar'a atıf yapılması amacıyla basılmış olan bir fotoğraftır. Derginin kapağındaki fotoğraf Ali Gürbüz'ü ön plana çıkarmak için basılan bir fotoğraf değildir. Bunda bir kasıt olması mümkün değildir zaten. Önemli olan Kırkpınar'dır."

Duruer, "Gazetelerde, Hamzabeyli sınırında Bulgaristan'ın duvar öreceğine dair haberler yer aldı. Bu konuya yönelik bir adım atıldı mı?" sorusunu ise şöyle yanıtladı:

"Sınırlardan nasıl geçildiği belidir. Sınır kapıları hem yolcu girişleri hem de mal girişleri için yapılan kapılardır. Sınırı hiçbir zaman gayri resmi olarak geçemezsiniz. AB projesi kasamında tel örgü çekiyorlar. Duvar çekileceği konusunda bir takım duyumlar var. Biz de nihayetinde Güneydoğu sınırımızda duvar çekiyoruz. Bizim 6 tane sınır kapımız var. Geçmek isteyenler için her zaman hizmettedir. Bulgaristan'ın duvar çekmesine ilişkin bir adım şu ana kadar bana gelmedi."

Toplantıya, Emniyet Müdürü Cemil Ceylan, Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Özcan, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Muhammet Öztürk, Basın Yayın Enformasyon İl Müdürü Fikret Dişlioğlu, kurum müdürleri ve gazeteciler katıldı. - Edirne

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Valiliğin Bastırdığı Derginin Kapağında Dopingli Pehlivanın Fotoğrafının Yer Alması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement