Valilik "- Ahmet Hakan'a Koruma Tahsis Edilmedi-iddiası Doğru Değil" Dedi Ama... - Son Dakika
Güncel

Valilik "- Ahmet Hakan'a Koruma Tahsis Edilmedi-iddiası Doğru Değil" Dedi Ama...

Valilik "- Ahmet Hakan\'a Koruma Tahsis Edilmedi-iddiası Doğru Değil" Dedi Ama...

Nişantaşı'ndaki evinin önünde dün gece saldırıya uğrayan Hürriyet Gazetesi yazarı ve CNN Türk'teki "Tarafsız Bölge" programını hazırlayan Ahmet Hakan'ın avukatı aracılığıyla 17 gün önce koruma talebinde bulunduğu ortaya çıktı.

01.10.2015 14:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Nişantaşı'ndaki evinin önünde dün gece saldırıya uğrayan Hürriyet Gazetesi yazarı ve CNN Türk'teki "Tarafsız Bölge" programını hazırlayan Ahmet Hakan'ın avukatı aracılığıyla 17 gün önce koruma talebinde bulunduğu ortaya çıktı.

14 EYLÜL DE VALİLİĞE DİLEKÇE SUNULDU

Ahmet Hakan'ın avukatları Turgut Kazan ve Aslı Kazan, Star Gazetesi yazarı Cem Küçük'ün "İstersek seni sinek gibi ezeriz. Bugüne kadar merhamet ettik de hala hayatta kalabiliyorsun" şeklindeki köşe yazısı ve Ak Parti Milletvekili Abdürrahim Boynukalın'ın "Evinin önüne gidecektim. Bunlar dayak yememişler hiç. Bizim hatamız bunlara zamanında dayak atmamak oldu" açıklaması üzerine harekete geçti. Ahmet Hakan'ın avukatı Turgut Kazan, Cem Küçük'ün yazısı üzerine İçişleri Bakanı Selami Altınok ile telefonla görüştü.

Kazan, müvekkili Ahmet Hakan için koruma talebinde bulundu. Avukat Turgut Kazan 14 Eylül'de de İstanbul Valiliği'ne yazılı başvuruda bulunarak, müvekkili Ahmet Hakan'ın yakından korunması ve güvenliği için koruma talep etti. Ahmet Hakan'ın Avukatı Aslı Kazan ise söz konusu talebe ilişkin henüz bir cevap alamadıklarını belirtti.

VALİLİK: COŞKUN'UN KORUMA ÇAĞRISINDA BULUNMADIĞI ANLAŞILMIŞTIR

İstanbul Valiliği 'Ahmet Hakan'a koruma tahsis edilmediği' iddialarının doğru olmadığını belirterek, "Sayın Coşkun'a, talebi üzerine "Çağrı üzerine koruma" tahsisi yapılmış olup müessif olayın meydana geldiği gün Sayın Coşkun'un koruma çağrısında bulunmadığı anlaşılmıştır" şeklinde yazılı açıklama yaptı.

"DAHA İLERİ DERECEDE, YOĞUN KORUMA ÖNLEMLERİ ALINMASINI TALEP ETTİK"

Ahmet Hakan'ın Avukatı Aslı Kazan ise söz konusu çağrılı korumanın 2015 yılının Şubat ayında verildiğini, bu çağrılı korumadan haberdar olduklarını söyledi. Aslı Kazan, ancak Ahmet Hakan'a ölüm tehditlerinin artması üzerine 14 Eylül tarihinde daha önce işlenen gazeteci cinayetlerine de vurgu yaparak daha ileri derecede, yoğun güvenlik önlemleri alınmasını talep ettiklerini belirtti. Söz konusu koruma talebine ilişkin herhangi bir karar verilmeyince de Ahmet Hakan'ın özel koruma ile kendi güvenliğini sağladığını söyledi. - İstanbul

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Valilik '- Ahmet Hakan'a Koruma Tahsis Edilmedi-iddiası Doğru Değil' Dedi Ama... - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement