Valilik Bedensel Engelli Şeydanur'a Araç Tahsis Etti - Son Dakika
Yerel

Valilik Bedensel Engelli Şeydanur'a Araç Tahsis Etti

Tokat'ta yaşayan bedensel engelli 11 yaşındaki Şeydanur Dileç'e, Valilik tarafından tahsis edilen araçla okula gidip gelmenin mutluluğunu yaşıyor.

24.12.2015 19:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tokat'ta yaşayan bedensel engelli 11 yaşındaki Şeydanur Dileç'e, Valilik tarafından tahsis edilen araçla okula gidip gelmenin mutluluğunu yaşıyor.

Tokat Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Ortaokulunda temizlik görevlisi olan annesi Ayşegül Dileç ile birlikte kışın soğuğunda okula yaya olarak gidip gelen Şeydanur'a, Tokat Valiliğince başlatılan "Yolları Açın Biz Geliyoruz Projesi" kapsamında alınan araç tahsis edildi.

İl Milli Eğitim Müdürü Vekili Mustafa Eraslan, gazetecilere yaptığı açıklamada, müdürlük olarak engelli öğrencilerin sıkıntılarını bertaraf etmeye çalıştıklarını söyledi.

Vali Cevdet Can'ın talimatları çerçevesinde "Yolları Açın Biz Geliyoruz Projesi" kapsamında öğrencilere yönelik temin edilen engelli aracını hizmete sunduklarını belirten Eraslan, "Onların mutluluğunu zannediyorum sizler de gördünüz. Annesi de yanımda, onlar da aynı şekilde aynı heyecanı, aynı sevinci, aynı mutluluğu yaşadılar. Biz de mutlu oluyoruz çünkü bunlar bizim geleceğimiz, her şeyimiz. Bu araç çocuğumuzu okula bırakıp akşam belirlenen saatte yeniden evine götürecek" dedi.

Anne Ayşegül Dileç da kızına servis imkanı verdikleri için yetkililere teşekkür etti.

Çok sevinçli olduğunu ifade eden Dileç, "Bu servisi de bana sağladıkları için çok mutluyum. Allah razı olsun hepsinden de. Yürüyerek gidip geliyordum. Müdürümüz bana söyledi, yardımcı oldu. Ben de gittim Valime durumumu anlattım, müdürüme anlattım. Onlar da bana yardımcı oldular. Allah razı olsun, hepsi bana destek çıktı. Bu servisi bana bağladılar çocuğumu getirip götürmek için, çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Şeydanur ise "Mutluyum, üşümüyorum. Yürüyerek gidiyordum, tekerlekli sandalyeyle. Artık arabayla gidip geliyoruz. Mutluyum, soğuktu üşüyordum, artık üşümüyorum" ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Valilik Bedensel Engelli Şeydanur'a Araç Tahsis Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement