Van'da "Aile Eğitimi" Verildi - Son Dakika
Güncel

Van'da "Aile Eğitimi" Verildi

Van'da "aile eğitimi" kursu verildi.

25.05.2016 14:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Van'da "aile eğitimi" kursu verildi.

Milli Eğitim Bakanlığınca "Hayat Boyu Öğrenme" projesi kapsamında uygulanan kursun Şişli Öğretmenevi'ndeki açılışında konuşan İl Milli Eğitim Şube Müdürü Fesih Yıldız, aile kavramının birey ve toplum için temel unsur olduğunu belirtti. Yıldız, eğitimlerin çocukların yetiştirilmesinde büyük önemi bulunduğunu söyledi.

Bireyin doğal çevresi ailenin onun yetişmesinde en büyük güce ve işleve sahip olduğunu anlatan Yıldız, anne ve babaların, çocuklarının eğitim ve gelişim sürecinin doğal üyeleri olduğunu kaydetti.

Yıldız, şöyle devam etti:

"Çocukların doğal eğiticisi olan anne ve babaların bilinçli ve sistemli bir şekilde eğitim sürecine katılmaları gerekmektedir. Programdaki temel amaç hayat boyu eğitim anlayışıyla, 0-18 yaşlarındaki çocukların bakımından ve eğitiminden sorumlu kişi ve ailelere, değişen ihtiyaçlara yönelik koruma, önleme ve geliştirme amaçlı, kurumsallaşmış aile eğitimi programları yoluyla çocuk bakımı, gelişimi ve eğitimi konularında bilgi, beceri ve tutum kazandırmaktır. Aile eğitimi programı, genel müdürlüğümüze bağlı halk eğitim merkezlerinde ve halk eğitim merkezleri aracılığıyla sınıf öğretmeni, okul öncesi, çocuk gelişimi ve eğitimi, rehber öğretmenlerine 80 saat eğitim verilmesini içeriyor. Eğitim sonunda da aile eğitimi uygulayıcısı belgesi veriliyor."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Van'da 'Aile Eğitimi' Verildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement