Van'da 'Erdemli Kadından Erdemli Topluma' Projesi - Son Dakika
Yerel

Van'da 'Erdemli Kadından Erdemli Topluma' Projesi

Van\'da \'Erdemli Kadından Erdemli Topluma\' Projesi

Van İl Müftülüğü’nün yürüttüğü “Erdemli Kadından Erdemli Topluma” isimli SODES projesi çerçevesinde yapılması planlanan konferanslardan 4.’sü gerçekleştirildi.

01.04.2014 18:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Van İl Müftülüğü'nün yürüttüğü "Erdemli Kadından Erdemli Topluma" isimli SODES projesi çerçevesinde yapılması planlanan konferanslardan 4.'sü gerçekleştirildi.

Semetkant Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen konferansta konuşan Van Müftüsü Nimetullah Arvas, "Bugün 4. konferansımızı düzenliyoruz. Katılımınızdan dolayı sizlere ve Diyanet İşleri Başkanlığı Van Abdulhakim Arvasi Eğitim Merkezi Müdürü Fudayl Erkoç Bey'e teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

Daha sonra kürsüye gelen Eğitim Merkezi Müdürü Fudayl Erkoç, "Ayetler Çerçevesinde Kadının Konumu" isimli bir konferans verdi. Erkoç, "Kur'an ilk aşamada benliğin inşasına başlar. Ben kimim, varlık amacım ne ve ne için yaşıyorum sorularını cevaplar. Böylece Kur'an anlam arayışımıza rehberlik yapar. Burada zihniyetin dönüşümü söz konusudur. Bu yüzden söylediklerinize dikkat edin, yoksa düşüncelerinize dönüşür. Düşüncelerinize dikkat edin, davranışa dönüşür. Davranışlarınıza dikkat edin, alışkanlıklara dönüşür. Alışkanlıklarınıza dikkat edin, değerlere dönüşür. Değerlerinize dikkat edin, karakterinize dönüşür. Karakterinize dikkat edin, kaderinize dönüşür" dedi.

Fudayl Erkoç, Kur'an-ı Kerim'de geçen ayetler çerçevesinde İslam toplumunda kadının yeri ile ilgili de açıklamalar yaptı. - VAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Van'da 'Erdemli Kadından Erdemli Topluma' Projesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement