Van'da 'Gülümüzü Kirletmeyelim' Etkinliği - Son Dakika
Güncel

Van'da 'Gülümüzü Kirletmeyelim' Etkinliği

Van\'da \'Gülümüzü Kirletmeyelim\' Etkinliği

Van'ın Erciş İlçesi'nde üniversite ve lise öğrencileri tarafından 'Gülümüzü Kirletmeyelim' etkinliği düzenlendi.

11.05.2015 15:48

Van'ın Erciş İlçesi'nde üniversite ve lise öğrencileri tarafından 'Gülümüzü Kirletmeyelim' etkinliği düzenlendi. Etkinlik kapsamında öğrenciler sahilde çöp toplayıp, kirliliği anlatan resimler yaptı.

Yüzüncü Yıl Üniversitesi Erciş Meslek Yüksekoulu, Van YYÜ'den gelen resim ve müzik bölümü öğrencileri ile ilçedeki lise öğrencilerinin destek verdiği etkinlik kapsamında gençler, Van Gölü sahilinde bulunan Sahil Kent Mahallesi'nde bir araya geldi. Müzik bölümü öğrencilerinin söylediği şarkılar eşliğinde bir süre halay çeken öğrenciler, daha sonra sahilinde çöp topladı. Bu arada resim bölümü öğrencileri ise kirliliğe dikkat çekmek için resim yaptı.

Van YYÜ Meslek Yüksek Okulu öğretim görevlisi Erdoğan Özel, Van Gölü sahillerinin tamamında çeşitli etkinlikler yapmayı hedeflediklerini söyledi. Özel, Van Gölü ile ilgili bilinç düzeyini artırmayı amaçladıklarını belirterek, şöyle dedi:

"Etkinliğimize katılan tüm öğrencilerimize teşekkür ediyorum. Çocuklarımıza iyi bir gelecek bırakmak istiyorsak, gölümüze sahip çıkmamız lazım. Aksi takdirde kısa bir süre  sonra çevresinde yaşanacak, yüzülecek, etrafında oturulabilecek bir göl kalmayacak. Bu konuda duyarlı olmamız lazım." - Ercişvan

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Van'da 'Gülümüzü Kirletmeyelim' Etkinliği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement