Van'da İntihar Eden PKK'lı ile İlgili 1 Kişi Daha Tutuklandı - Son Dakika
Güncel

Van'da İntihar Eden PKK'lı ile İlgili 1 Kişi Daha Tutuklandı

Van'ın merkez İpekyolu İlçesi'nde geçen 21 Ocak akşamı güvenlik güçlerinin operasyonu sırasında, yakalanacağını anlayınca silahıyla başına ateş ederek intihar eden PKK'lı terörist ile ilgili yürütülen soruşturma kapsamında, intihar eden teröriste yardım ettiği belirlenen 1 kişi daha tutuklandı.

29.01.2016 13:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Van'ın merkez İpekyolu İlçesi'nde geçen 21 Ocak akşamı güvenlik güçlerinin operasyonu sırasında, yakalanacağını anlayınca silahıyla başına ateş ederek intihar eden PKK'lı terörist ile ilgili yürütülen soruşturma kapsamında, intihar eden teröriste yardım ettiği belirlenen 1 kişi daha tutuklandı. Tutuklu sayısı 3'e yükselirken, 2 kişi hakkında da yakalama kararı çıkarıldı.

Selimbey Mahallesi'nde bulunan Güngör Sitesi'nde bir terörist bulunduğu istihbaratı üzerine, geçen 21 Ocak günü Van Emniyet Müdürlüğü Özel Harekat ve Terörle Mücadele ekipleri harekete geçti. Belirlenen adrese giden Özel Harekat ve Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, çevre güvenliği aldıktan sonra operasyon yaptı. Operasyonda binanın 5'inci katındaki dairede bulunan PKK'lı terörist iddiaya göre yakalanacağını anlayıp silahıyla başına ateş ederek intihar ederken, kapsamlı soruşturma başlatıldı.

Van Cumhuriyet Başsavcılığınca, PKK'lı teröristin intihar etmesiyle ilgili başlatılan soruşturma devam ediyor. Olayın ardından savcılık binanın çevresindeki güvenlik kamerası görüntülerini inceleyerek, tanıkların ifadesine başvurdu. Soruşturma kapsamında, daha önce gözaltına alınan ve çıkarıldığı mahkemece tutuklanan 2 kişinin ardından, teröristi evine götüren ve arkadaşı olduğu belirlenen 1 kişi daha gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye çıkarılan şüpheli, 'Terör örgütüne üye olmak' suçundan tutuklandı. Olayla ilgilerinin olduğu iddiasıyla 2 kişi hakkında da yakalama kararı çıkarıldı. - Van

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Van'da İntihar Eden PKK'lı ile İlgili 1 Kişi Daha Tutuklandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement